Ένας αγνώριστος Τσίπρας έχασε την ψυχραιμία του και έδειξε δημοψήφισμα (video)

28.4.15


Την πρώτη ώρα της αποψινής συνέντευξης του Αλέξη Τσίπρα στο Νίκο Χατζηνικολάου, υποθέτω ότι ο μέσος Έλληνας δεν είχε καταλάβει γιατί ο πρωθυπουργός της χώρας επέλεξε να απευθυνθεί στους πολίτες.

Λίγο μετά, με τον δημοσιογράφο ορθώς να τον πιέζει, ο Αλέξης Τσίπρας έχασε την ψυχραιμία του, ύψωσε τον τόνο της φωνής του και αφού πρώτα απέκλεισε τις εκλογές, άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοψηφίσματος, σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε ονομαστικά στον Σάββα Ξηρό, απαριθμώντας μάλιστα τα ιατρικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, αν και τόνισε ότι η διάταξη που οδηγεί στην αποφυλάκιση του δεν έγινε μόνο αυτόν. Προσωπικά, θεωρώ αδιανόητο το ότι ένας πρωθυπουργός αναφέρθηκε ονομαστικά σε έναν κρατούμενο, όποιος κι αν είναι αυτός. Θα έπρεπε να έχει αρνηθεί να κάνει το παραμικρό σχόλιο, τονίζοντας ότι το ζήτημα δεν είναι πολιτικό.

Γενικά, νομίζω ότι ο Αλέξης Τσίπρας έδειξε απόψε ότι νιώθει πολύ πιο βολικά στον ρόλο του αρχηγού ενός κόμματος διαμαρτυρίας παρά σε αυτόν του πρωθυπουργού. Προσπάθησε να εφαρμόσει τα πετυχημένα επικοινωνιακά κόλπα του καιρού που ήταν στην Αντιπολίτευση, αρνούμενος να καταλάβει ότι πλέον οι απαιτήσεις γι' αυτόν είναι εντελώς διαφορετικές.

Απόψε εμφανίστηκε ένας νευρικός και αμήχανος Τσίπρας, που δεν παρέλειψε μάλιστα και να εκφράσει την «πολιτική εκτίμηση» του στον Κώστα Καραμανλή! Όλα αυτά μόλις 3 μήνες μετά την εκλογή του. Εκτιμώ ότι η αποψινή συνέντευξη του ήταν μια μάλλον κακή ιδέα καθώς ο ίδιος ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι το πολιτικό κεφάλαιο του έχει υποστεί πρόωρη φθορά.

5 σχόλια:

 1. Ναι στον ΕΝΦΙΑ ως κυβέρνηση.. δεν πληρώνω ως αντιπολίτευση .... 'οχι στο δημοψήφισμα ως αντιπολίτευση.. Ναι στο δημοψήφισμα ως έκφραση δημοκρατίας σήμερα... Ύμνος στην Κυβέρνηση Καραμανλή .... Ομολογία ευθύνες του Καραμανλή ως αντιπολίτευση.. Αναλογίζομαι αν αυτά αποτελούν έκφραση αριστεράς διακυβέρνησης ή αριστεροδεξιού τυχοδιωκτισμού!!!! Ένα συνοθύλευμα από shows, ψέματα, ανευθυνότητες και υποκρισία χαρακτηρίζει την καθημερινότητά μας μαζί με το άγχος τι θα ξημερώσει η αυριανή ημέρα!!! Αυτό θα πει πρώτη φορά Αιστερή κυβέρνηση!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η αρχή του τέλους του

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αυτά τα καραγκιοζιλίκια που κάνει με τα χέρια του τα ξεπατίκωσε από βίντεο του Καραμανλή ή υπάρχει κάποιος μέντορας που τους κάνει coaching; Κατά τα άλλα - περιμένουμε....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μήπως θα μπορούσατε να μου υποδείξετε σε ποιό σημείο ακριβώς ύψωσε τον τόνο της φωνής του και έχασε την ψυχραιμία του; Γιατί εγώ όσες φορές κι αν έπαιξα το μέρος της συνέντευξης που έχετε, δεν άκουσα να υψώνει τον τόνο. Μήπως θέλατε να βάλετε άλλο κομμάτι της συνέντευξης και μπερδευτήκατε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Κοτζαγκιαουρίδης28 Απριλίου 2015 - 2:27 μ.μ.

  Τι το περίεργο; Αυτό το δημοψήφισμα δεν ήταν και η απειλή του ΓΑΠ, που τον γκρέμισε; Ας πάμε σε δημοψήφισμα, για να δούμε πόσο ελεύθερους μας αφήνει ν' αποφασίζουμε η Ευρώπη...Αν υποθέσουμε ότι μας αφήνει, λέω εγώ τώρα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή