Σε λιγότερο από 3 μήνες: Από τους άοπλους αστυνομικούς και την κατάργηση των ΜΑΤ στην επέμβαση στο ΕΚΠΑ

17.4.15


Δεν έχουν περάσει ούτε 3 μήνες από τότε που, κατά τη διάρκεια του μήνα του μέλιτος του ΣΥΡΙΖΑ με τα ΜΜΕ και την ελληνική κοινωνία, στις οθόνες μας έπαιζαν διθυραμβικά ρεπορτάζ για τον αφοπλισμό των αστυνομικών στις πορείες.

Θυμίζω το σχετικό ρεπορτάζ του Mega:
Άοπλοι ήταν σήμερα για πρώτη φορά σε διαδήλωση -τόσο στην αντιφασιστική όσο και σε αυτή της Χρυσής Αυγής- οι αστυνομικοί στο πλαίσιο εφαρμογής του νέου δόγματος του αναπληρωτή υπουργού Δημοσίας Τάξης, κ. Πανούση.

Να και ένα σημερινό ρεπορτάζ πάλι από το Mega:
Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 8 το πρωί η επιχείρηση της αστυνομίας για εκκένωση της Πρυτανείας η οποία βρισκόταν υπό κατάληψη για 19 ημέρες. Στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής προσήχθησαν 14 άτομα, 7 γυναίκες και 7 άνδρες και για το λόγο αυτό πραγματοποιείται έξω από το κτήριο της ΓΑΔΑ συγκέντρωση αλληλεγγύης.
Λίγο μετα τις 6 άνδρες της αστυνομίας με τη βοήθεια πυροσβεστών επιχείρησαν να μπουν από την μπροστινή πόρτα, ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό, όπως αντίστοιχα δεν κατέστη δυνατό να παραβιάσουν και τις πλαϊνές πόρτες της Πρυτανείας. Τελικά εισήλθαν στο κτήριο ανεβαίνοντας στον πρώτο όροφο. Από τις πρώτες αναφορές πάντως φαίνεται ότι δεν υπάρχουν ζημιές μέσα στον χώρο τον οποίο είχαν καταλάβει οι αντιεξουσιαστές σε ένδειξη αλληλεγγύης για τους αναρχικούς απεργούς πείνας.

Φοβερά συνεπείς και απολύτως έτοιμοι να κυβερνήσουν. Είμαι απόλυτος βέβαιος ότι η Μέρκελ στο τέλος θα υποκλιθεί στο μεγαλείο τους και θα μας στείλει 200-300 δισεκατομμύρια ευρώ για να ξεκινήσουμε την οικοδόμηση μιας νέας σοσιαλιστικής Ελλάδας χωρίς ΜΑΤ, Μνημόνια και μαθητικές παρελάσεις.

Δείτε κι αυτό.