Η Σοφία η Σακοράφα κάνει αναλογίες μεταξύ ISIS και «νεοφιλελεύθερου φονταμενταλισμού» (video)

1.5.15


Συνεχίζουν να γράφουν Ιστορία οι ευρωβουλευτές του project «Πρώτη φορά Αριστερά» καθώς μετά την υπεράσπιση του αυταρχικού καθεστώτος της Βενεζουέλας από τον Στέλιο Κούλογλου, η Σοφία Σακοράφα επιχείρησε μια τολμηρά γελοία αναλογία μεταξύ ISIS και νεοφιλελευθερισμού.

Σε μια συζήτηση στις Βρυξέλλες με θέμα τις καταστροφές πολιτισμικής κληρονομιάς από τους τζιχαντιστές του ISIS, η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ολοκλήρωσε την ομιλία της ως εξής:
Πολιτισμός σημαίνει σεβασμός στην ταυτότητα, παράδοση, μνήμη, κουλτούρα, αυτονομία, ελευθερία του άλλου. ‘Όλοι καταδικάζουμε την βαρβαρότητα των εξτρεμιστών του ΙΚ. Υπερασπιζόμενοι όμως τον πολιτισμό μας, είμαστε διατεθειμένοι να αναλογιστούμε και να αντιμετωπίσουμε την βαρβαρότητα που παράγει ο νεοφιλελεύθερος φονταμενταλισμός;

Ελπίζω να έρθει μια μέρα που η Ελλάδα θα έχει προοδεύσει τόσο πολύ που θα λέμε στα παιδιά μας ότι οι αυτοί άνθρωποι εκλέχθηκαν κάποτε ευρωβουλευτές και αυτά θα γελάνε.

4 σχόλια:

 1. Μόνο που τα παιδιά μας δεν θα πρέπει να γελάνε με τους ευρωβουλευτές μας, αλλά με όλους αυτούς τους πολίτες που τους ψήφισαν και τους ανάδειξαν ευρωβουλευτές. Όταν ένα φαγητό δε σου πετυχαίνει δεν κατηγορείς τον πωλητή των συστατικών, τον μάγειρα κατηγορείς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Θεωρώ δεδομένο ότι θα γελάνε μαζί μας...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μία απέραντη παιδική χαρά, όπως και τον παλιό καλό καιρό του 3-και-κάτι%. Απο την άλλη ο κόσμος έχει φτάσει σε μιας μορφής παράκρουση/λοβοτομή, λίγο το ότι δεν αλλάζει (προς το παρόν) κάτι ουσιαστικό προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο, λίγο η άνοιξη, λίγο τα νεο-αριστερίστικα κλαρίνα της εθνικής μας υπερηφάνιας... Γενικώς μια χαρά δηλαδή...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. όταν ήταν στο ΠΑΣΟΚ έλεγε ανάλογες μπαρούφες;
  επίσης για τη Βενεζουέλα ίσως προκύψουν νέα σχετικά με ΣΥΡΙΖΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή