Η Νέα Δημοκρατία εθίστηκε σε έναν αντι-ΣΥΡΙΖΑ ανταρτοπόλεμο

26.9.15


Παρακολουθώ τις εσωκομματικές διεργασίες στη Νέα Δημοκρατία και ως σχετικά αντικειμενικός παρατηρητής καταλήγω στο ότι η πάλαι ποτέ κραταιά συντηρητική παράταξη έχει εθιστεί στον ανταρτοπόλεμο εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμα και τώρα, διαπιστώνω ότι τα περισσότερα στελέχη αρνούνται να αποδεχθούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει έρθει για να μείνει και κινούνται ακόμα σε μια κοντόφθαλμη τακτική εύρεσης ενός «αντί-Τσίπρα» ενώ τοποθετούνται σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους εναντίον της κυβέρνησης, λες και βρισκόμαστε ακόμα σε προεκλογική περίοδο.

Όπως έγραφα και τις προάλλες, ήρθε η ώρα να κατανοήσουν στη Νέα Δημοκρατία τι τους συνέβη τον Μάιο του 2012. Από τότε μέχρι και σήμερα, η ιστορική συντηρητική παράταξη πολιτεύεται με μοναδική θέση το «ψηφίστε μας με κλειστή μύτη για να μην βγει ο ΣΥΡΙΖΑ», κάτι που της έχει εξασφαλίσει συνεχείς καθαρές ήττες.

Αν εκλέξουν τελικά αρχηγό στη λογική του «σε 6 μήνες θα πέσει ο Τσίπρας λόγω των σκληρών μέτρων», θα κάνουν μια ακόμα τρύπα στο νερό και αργά ή γρήγορα θα κοιτάζουν πάλι το ταβάνι μουρμουρίζοντας «μα γιατί χάσαμε πάλι με τόσες μονάδες;».

Η Νέα Δημοκρατία οφείλει να μετατραπεί σε ένα κανονικό δεξιό κόμμα που δεν ετεροπροσδιορίζεται και να πάψει να αυτοπροτείνεται στους πολίτες ως ένας φθαρμένος μηχανισμός «κανονικής» διακυβέρνησης.