Απόστολος Τζιτζικώστας, η πιο τέλεια μηχανή εκτόξευσης κλισέ στην Ιστορία

2.11.15


Δεν είμαι ούτε μέλος ούτε ψηφοφόρος της Νέας Δημοκρατίας. Αντιλαμβάνομαι ότι αυτό είναι κάτι που ενδεχομένως να με εμποδίζει να «διαβάσω» σωστά τις τάσεις και τις επιθυμίες του εκλογικού σώματος που θα συμμετάσχει στις εκλογές για την ηγεσία του κόμματος.

Παρ' όλα αυτά, απορώ ειλικρινά με όσους πιστεύουν ότι η λύση για τη Νέα Δημοκρατία είναι ο Απόστολος Τζιτζικώστας, η πιο τέλεια μηχανή εκτόξευσης κλισέ στη σύγχρονη πολιτική ιστορία του τόπου. Σας καλώ να διαβάσετε το χθεσινό άρθρο του στην Καθημερινή για την εξωτερική πολιτική. Αν το διαβάσετε, θα με βρίζετε μετά αλλά τουλάχιστον θα διαπιστώσετε ότι ο συγκεκριμένος κύριος θα μπορούσε να ηγηθεί κόμματος μόνο στη Βουλή των Εφήβων.

Πρόκειται για το απόλυτο «φάντασμα» αυτής της εκλογικής διαδικασίας, χωρίς πολλές συνεντεύξεις, χωρίς θέσεις, χωρίς ουσιαστικά επιχειρήματα. Λες και έχει κάνει σχολή ο «μουγκός» Νέρωνας Καραμανλής.

Όλα αυτά μάλιστα έρχονται να προστεθούν στη προφανή αδυναμία της υποψηφιότητας Τζιτζικώστα, στο ότι δηλαδή ενδέχεται η συντηρητική παράταξη της χώρας να έχει εξωκοινοβουλευτικό αρχηγό για τα επόμενα (αρκετά) χρόνια. Κάποιοι μάλιστα υποστηρίζουν ότι το Σύνταγμα δεν του επιτρέπει καν να παραλάβει διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης αλλά αυτή είναι μια συζήτηση που ακόμα αργεί.

Η απορία μου είναι ειλικρινής: πώς είναι δυνατόν να ελπίζουν κάποιοι στον Τζιτζικώστα;