Ο Αλέξης Τσίπρας ζήλεψε το success story του Αντώνη Σαμαρά και παρουσίασε το δικό του

21.4.16


Η επικοινωνιακή σύλληψη του «success story» ήταν μια από τις γελοιότερες του επιτελείου του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά αλλά φαίνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας την ζήλεψε και θέλει να την οικειοποιηθεί.

Μιλώντας χθες στη Βουλή, ο άνθρωπος που επί των ημερών του έκλεισαν οι τράπεζες και τα σύνορα της χώρας, μεταξύ άλλων εξωφρενικών δήλωσε:
Φτιάξατε, λοιπόν, έναν χρόνο τώρα, έναν ωραίο μύθο, ότι εσείς είχατε success story, ενώ η διαπραγμάτευση κατέστρεψε την οικονομία. Αύριο, όμως, κύριε Μητσοτάκη, ανακοινώνονται τα επίσημα στοιχεία της Eurostat για την ελληνική οικονομία.
Αν, λοιπόν, -λέω «αν»- τα επίσημα αυτά στοιχεία αποδείξουν ότι εσείς μας αφήσατε άδεια ταμεία, αλλά εμείς, παρά τις δυσκολίες της διαπραγμάτευσης, καταφέραμε να κρατήσουμε την οικονομία σε υψηλή απόδοση, πολλαπλάσια απόδοση, υπερτριπλάσια των στόχων, τι θα κάνετε;
Θα ζητήσετε μια συγγνώμη για την υποκριτική σας στάση τόσον καιρό ή θα επιμείνετε να ζητάτε και εξεταστική από πάνω, διότι καταστρέψαμε την οικονομία; Θα συνεχίσετε τον μύθο της καταστροφής ή θα παραδεχτείτε, επιτέλους, ότι τα στοιχεία και τα αποτελέσματα είναι διαφορετικά;
Έχουμε μπλέξει με πετυχημένους.