Χάρης Θεοχάρης, τυχοδιώκτης όσο ο μέσος νέος πολιτικός που αναδείχθηκε στα χρόνια της κρίσης

20.4.16


Την ανεξαρτητοποίηση του από την Κ.Ο του Ποταμιού ανακοίνωσε ο Χάρης Θεοχάρης, σε μια κίνηση που αποδεικνύει ότι ο τυχοδιωκτισμός αποτελεί το βασικό χαρακτηριστικών των νέων πολιτικών της κρίσης, ανεξάρτητα από τον πολιτικό χώρο στον οποίο κινούνται.

Ας καταγράψουμε τα δεδομένα της διαδρομής του κ. Θεοχάρη:

-Υπήρξε πολιτικό στέλεχος των κυβερνήσεων Παπαδήμου και Σαμαρά, μέχρι την απομάκρυνση του από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

-Κατά τη διάρκεια των παραπάνω καθηκόντων του, φρόντισε να εξασφαλίσει άφθονο τηλεοπτικό χρόνο για τον εαυτό του, κυρίως μέσα από τα πάνελ του Γιώργου Παπαδάκη και του Γιώργου Αυτιά. Γι'αυτό και εκλέχθηκε αργότερα βουλευτής.

-Τον Ιανούαριο του 2015 εκλέχθηκε βουλευτής με το Ποτάμι στη Β' Αθηνών με 18.185 σταυρούς, πίσω από τον Γρηγόρη Ψαριανό. Ενδεικτικά, στην ίδια εκλογική αναμέτρηση, ο τελευταίος βουλευτής της Ν.Δ στην ίδια εκλογική περιφέρεια εκλέχθηκε με 22.700 σταυρούς και του ΣΥΡΙΖΑ με 17.730.

-Ο Χάρης Θεοχάρης υπήρξε ένας από τα πιο δραστήρια νέα μέλη του Κοινοβουλίου και με διαφορά ο καλύτερους βουλευτής του άνευρου και κοινοβουλευτικά αδρανούς Ποταμιού. Ο Χάρης Θεοχάρης ήταν για καιρό το Ποτάμι μόνος του.

-Με το που εκλέχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο κ. Θεοχάρης παρενέβη και ζήτησε να βρεθεί κοινός τόπος μεταξύ Ποταμιού και Νέας Δημοκρατίας. Στη συνέχεια, διερεύνησε το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος του αλλά τελικά έκρινε ότι τα κουκιά δεν βγαίνουν. Στις 21 Μαρτίου δήλωσε ότι θα αγωνιστεί για τη «μεγάλη Κεντροαριστερά».

Η αλήθεια για τον κ. Θεοχάρη:

Δυστυχώς, ο Χάρης Θεοχάρης είναι ένας ακόμα τυχοδιώκτης πολιτικός, από αυτούς που αναδείχθηκαν μαζικά σε όλους τους πολιτικούς χώρους κατά τη διάρκεια της κρίσης. Μπέρδεψε τα like με αληθινές ψήφους, θεώρησε ότι τα πτυχία μπορούν να αντικαταστήσουν την πολιτική εμπειρία και μαζί με το Ποτάμι, καβάλησε και το καλάμι.

Δεν είναι κακό που εδώ και καιρό έχει συμφωνήσει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Κακό είναι ότι τα βράδια παρουσιαζόταν σε δείπνα ως υποψήφιος για μεταγραφή στη Νέα Δημοκρατία και τα πρωινά ως...απλός στρατιώτης για τη μεγάλη Κεντροαριστερά. Κακό (και αστείο) είναι που επιχειρεί να πάρει μεταγραφή ως «κίνηση πολιτών» και όχι ως Χάρης Θεοχάρης. Κακό είναι που με μόλις 16-17 μήνες κοινοβουλευτικής θητείας, εμφανίζει τον τυχοδιωκτισμό και την αλαζονεία του παλιού πολιτικού συστήματος, με διαρκείς κωλοτούμπες και διαρκείς απόπειρες να δικαιλογήσει τα αδικαιολόγητα. Κακό είναι που ακόμα και σήμερα δεν λέει ανοιχτά ότι θα πολιτευτεί με τη Νέα Δημοκρατία και παριστάνει τον αναποφάσιστο.

Ως εκ τούτου, η αιχμηρή ανακοίνωση του Ποταμιού εναντίον του είναι απολύτως σωστή και δίκαιη. Γενικά, έχουμε μπλέξει με μικρούς πολιτικούς, ιδιαίτερα ευπαθείς στο πέρασμα του χρόνου. Προϊόντα μικρής και μεσαίας διάρκειας.