Εθνική ντροπή η τύφλωση τουρίστριας από νοθευμένα ποτά στη Ζάκυνθο

5.9.16


Με σοκάρουν οι μικρές διαστάσεις που έχει λάβει η είδηση ότι 20χρονη Αγγλίδα τουρίστρια υπέστη απώλεια όρασης και νεφρική ανεπάρκεια, ύστερα από κατανάλωση μεγάλης ποσότητας νοθευμένου ποτού σε κλαμπ της περιοχής του Λαγανά Ζακύνθου.

Πρόκειται για ένα τραγικό γεγονός, το οποίο θα πρέπει να προβληματίσει πολύ σοβαρά τους αρμόδιους θεσμούς της Πολιτείας. Ένα νεαρό κορίτσι επέλεξε την Ελλάδα για τις διακοπές του και φεύγει από τη χώρα με τη ζωή του να έχει αλλάξει δραματικά μια για πάντα.

Τα ποτά-μπόμπες δεν προσφέρονται για αστειάκια και κακώς αντιμετωπίζονται λίγο-πολύ ως νεοελληνικό έθιμο. Η Αστυνομία θα πρέπει άμεσα να εντοπίσει τους υπεύθυνους του συγκεκριμένου περιστατικού αλλά και εκείνους που τους προμήθευσαν με νοθευμένα ποτά. Προς το παρόν παρατηρώ ένα κλίμα χαλαρότητας που φοβάμαι ότι θα οδηγήσει ξανά σε ατιμωρησία.

Θέλω να πιστεύω ότι στα αρμόδια υπουργεία αντιλαμβάνονται πόσο μεγάλη θα είναι η ζημιά για το τουριστικό προϊόν της χώρας, αν ανεχθούν το κουκούλωμα του συγκεκριμένου τραγικού περιστατικού.