Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν επιθυμεί τη συνεργασία ΠΑΣΟΚ-Ποταμιού

5.9.16


Άκουσα με προσοχή τα όσα δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη του στον Αθήνα 9.84 ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης και για ακόμα μια φορά κατάλαβα ότι ο ίδιος δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση τη συμπόρευση με το ΠΑΣΟΚ και τη Φώφη Γεννηματά.

Μεταξύ άλλων, είπε:
Δεν υπήρξε ποτέ κανένα σχέδιο -που να έχει τη δική μας έγκριση-, για συμπόρευση με το ΠαΣοΚ και τη ΔΗΜΑΡ. Αυτό που λέμε εμείς από την πρώτη στιγμή και αυτό προσπαθούμε είναι ότι πρέπει να υπάρξει μια μεγάλη μεταρρυθμιστική παράταξη στο κέντρο. Μια μεγάλη εκσυγχρονιστική παράταξη. Ο όρος είναι μόνο ενδεικτικός των πολλών προθέσεων για τη διακυβέρνηση της χώρας. Σε σύγκρουση με το παλιό, που υπάρχει και στο κέντρο, σε σύγκρουση με παλαιοκομματικές νοοτροπίες, σε σύγκρουση με λαϊκίστικες νοοτροπίες, θα πρέπει οι εκσυγχρονιστές της χώρας, οι μεταρρυθμιστές, να κάνουμε μια προσπάθεια για να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο κίνημα, που βεβαίως σε αυτό θα έχει θέση και το ΠαΣοΚ ή όσοι από το ΠαΣοΚ και τη ΔΗΜΑΡ θέλουν. Το εύρος αυτού του καινούργιου είναι πολύ μεγαλύτερο από τους κομματικούς μηχανισμούς των υπαρχόντων κομμάτων.
Θυμίζω ότι τον περασμένο Μάιο είχε δηλώσει τα εξής:
Το Ποτάμι πρέπει να πορευτεί μόνο του. Η κουβέντα για τις ενδεχόμενες συνεργασίες του Ποταμιού με άλλα κόμματα γίνεται επειδή αρέσει πολύ στους δημοσιογράφους. Εμένα δεν με απασχολεί καθόλου αυτή η κουβέντα. Στην πραγματικότητα, δεν γίνεται καμία τέτοια κουβέντα.
Δεν καταλαβαίνω πραγματικά για ποιο λόγο δεν βρίσκει το θάρρος να διακόψει τις επίσημες συνομιλίες του κόμματος του με το ΠΑΣΟΚ. Αφού δεν επιθυμεί τη συνεργασία, ποιος ο λόγος να αναλώνονται τόσοι άνθρωποι σε συζητήσεις και διαβουλεύσεις; Αν πιστεύει ότι το Ποτάμι του 2% στις δημοσκοπήσεις θα «λερωθεί» από το ΠΑΣΟΚ κι ότι έχει την επιλογή να προσελκύσει πολύ μεγαλύτερα κομμάτια της κοινωνίας, ας το επιχειρήσει.

Ο τόσο μεγάλος ευτελισμός των διεργασιών της Κεντροαριστεράς κυρίως τροφοδοτεί με μετριοπαθείς ψηφοφόρους τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ. Με το ζόρι δεν γίνεται τίποτα.