Ακόμα τσιμπάτε με τον Ζουράρι;

1.12.16


Ο Κώστας Ζουράρις χαρακτήρισε «μαλάκες» όσους θεωρούν τον Κάστρο δικτάτορα, τα ΜΜΕ και τα κόμματα της Αντιπολίτευσης τσίμπησαν κι έτσι ακόμα ένα επικοινωνιακό κόλπο του Αλέξη Τσίπρα έπιασε.

Σχολιάζοντας πριν από μερικούς μήνες το φαινόμενο Πολάκη, είχα θυμίσει μια παλαιότερη ιστορία που είχε καταγράψει ο Πάνος Λουκάκος για τον ρόλο του Μένιου Κουτσούγιωργα στις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου, καλώντας έμμεσα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης να μην του κάνουν τη χάρη να παίζουν το παιχνίδι του.

Τον ίδιο ακριβώς ρόλο επιχειρεί να διαδραματίσει και ο κ. Ζουράρις και δυστυχώς υπάρχουν κόμματα και πολιτικοί που «τσιμπάνε». Ο Σταύρος Θεοδωράκης ζητά μάλιστα να κατατεθεί πρόταση μομφής κατά του υφυπουργού Παιδείας, επιβεβαιώνοντας το πόσο επηρεάζεται το Ποτάμι από τις τάσεις που επικρατούν στον μικρόκοσμο των social media.

Αν από τα δεκάδες προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η ελληνική κοινωνία, τα κόμματα της Αντιπολίτευσης εστιάσουν στην αθυροστομία ενός γραφικού στοχαστή των τηλεπαραθύρων, τότε θα έχουν προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αυτό ακριβώς θέλει ο Τσίπρας, να ασχολούνται όλοι με τον Ζουράρι και τον Πολάκη και να μην του ασκούν κριτική για τα σημαντικά.

Στην Πολιτική, μεταξύ άλλων, κρίνεσαι και για τις μάχες που επιλέγεις να δώσεις και πολύ φοβάμαι ότι ξανά ο προοδευτικός χώρος βλέπει το δέντρο και χάνει το δάσος.