Εμπρός...πίσω: Ο Σκανδαλίδης ανέλαβε να φτιάξει τα ψηφοδέλτια της Δημοκρατικής Συμπαράταξης!

28.12.16


Όταν το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να στηρίξει το κοινωνικά άδικο έκτακτο βοήθημα του ΣΥΡΙΖΑ στους συνταξιούχους, η Παραπολιτική τόνισε ότι "οι δεινόσαυροι νίκησαν". Τελικά δεν νίκησαν απλά. Θριάμβευσαν.

Παραθέτω ένα απόσπασμα από αποψινό ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών με τίτλο "Η Δημοκρατική Συμπαράταξη σε θέση μάχης":
(...)Στο πλαίσιο αυτό, συστάθηκε επιτροπή ψηφοδελτίων με επικεφαλής τον έμπειρο σε ζητήματα εκλογών, Κώστα Σκανδαλίδη, ο οποίος ανέλαβε να συντονίσει την επεξεργασία του δύσκολου έργου της ανεύρεσης των υποψήφιων βουλευτών. Η επιτροπή διαρθρώνεται ανά διοικητική περιφέρεια με αντίστοιχους υπευθύνους σε τοπικό επίπεδο. Σε πρώτη φάση έχει σκοπό τη δημιουργία μιας «τράπεζας στελεχών» τα οποία θα είναι διαθέσιμα να σηκώσουν το βάρος της εκλογικής μάχης και από την οποία θα προκύψουν οι οριστικές λίστες, κατόπιν ευρείας διαβούλευσης.
(...)Παράλληλα, πηγές προσκείμενες στη Φώφη Γεννηματά επισημαίνουν ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη διαθέτει πλούτο νέων και ικανών στελεχών, παραπέμποντας στα πολύ θετικά αποτελέσματα που κατέγραψαν οι συνδυασμοί που στήριξε το σχήμα στις πρόσφατες αρχαιρεσίες σε συνδικάτα, επιμελητήρια και ενώσεις (ΤΕΕ, Οικονομικό Επιμελητήριο, Εργατικά Κέντρα κ.ά.).
(...)Έμφαση δίνεται στη συμμετοχή της νέας γενιάς, την εκπροσώπηση των γυναικών και την αξιοποίηση όλων των διάσπαρτων δυνάμεων εντός και εκτός Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Μιας και ίσως ζούμε στην εποχή του τέλους της πολιτικής ορθότητας, μάλλον ήρθε η ώρα να σταματήσουμε να κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας.

Ο Κώστας Σκανδαλίδης εκλέγεται διαρκώς βουλευτής από το 1989 και έχει πολλάκις διατελέσει υπουργός, με την πρώτη του θητεία να ξεκινά το 1993. Θα έπρεπε ήδη να έχει ανακοινώσει ότι για το καλό της παράταξης δεν θα είναι ξανά υποψήφιος βουλευτής, όχι να αναλάβει και κεντρικό ρόλο σε ένα θεωρητικά νέο εγχείρημα!

Εκτός κι αν πιστεύει κάποιος ότι ο Σκανδαλίδης θα σπεύσει να βάλει "νέα και ικανά" στελέχη στα ψηφοδέλτια, μειώνοντας δραματικά τις πιθανότητες τόσο της προσωπικής επανεκλογής του όσο και των διάφορων άλλων δεινοσαύρων της Χαριλάου Τρικούπη. Κανείς σοβαρός νέος άνθρωπος δεν θα βάλει πλάτη για να βγουν πάλι βουλευτές οι ίδιοι και οι ίδιοι, κανείς δεν θα συγχωρέσει όσους δεν αντιλαμβάνονται ότι αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία τους να δείξουν στους πολίτες ότι έβαλαν μυαλό.

Αν στη διαδρομή από το 44% στα πενιχρά μονοψήφια ποσοστά στο ΠΑΣΟΚ κατάλαβαν ότι η λύση είναι να βγει μπροστά ο Σκανδαλίδης, να παραμένει "εθνικό κεφάλαιο" ο Βενιζέλος και να ουρλιάζει στα παράθυρα ο Λοβέρδος, τότε ζήτω που καήκαμε.