Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις κυρίως δείχνουν ότι κάτι πάει στραβά με τις δημοσκοπήσεις

24.9.18


Όλα τα ελληνικά πολιτικά κόμματα έχουν κατά καιρούς κατακερευνώσει τις εταιρίες δημοσκοπήσεων και τα περισσότερα από αυτά έχουν επανειλημμένως δεσμευτεί ότι θα θέσουν κανόνες στην λειτουργία τους.

Φυσικά, ποτέ και κανείς δεν παρεμβαίνει ουσιαστικά, καθώς η αναξιοπιστία των δημοσκοπήσεων αποτελεί συχνά την τέλεια δικαιολογία για κάθε τι που πηγαίνει στραβά. Αν οι δημοσκοπήσεις ήταν αξιόπιστες, τότε οι κομματικές ηγεσίες δεν θα είχαν μεγάλα περιθώρια...δουλέματος των στελεχών τους.

Όπως και να έχει, η κατάσταση μοιάζει να έχει ξεφύγει. Σήμερα, σε δημοσκόπηση της Opinion Poll για το Πρώτο Θέμα, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 13,94% και η Ν.Δ στο 26,03%. Χθες, σε δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το Tvxs.gr, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 18,02% και η Ν.Δ στο 25,09%. Την περασμένη εβδομάδα, σε δημοσκόπηση της Kapa Research για το Έθνος, ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στο 19,8% και η ΝΔ στο 24,7%.Η πλάκα είναι ότι με αναγωγή, η Opinion Poll δίνει μόλις 16,02% στον ΣΥΡΙΖΑ και 29,99% στη Νέα Δημοκρατία ενώ κατά την «εκτίμηση εκλογικής επιρροής» της Palmos Analysis, ο ΣΥΡΙΖΑ εκτοξεύεται στο 28% και η Ν.Δ στο 34%.

Όσο μεγάλη και να είναι η ρευστότητα του πολιτικού σκηνικού, είναι κάπως παράδοξο να διαφέρουν τόσο πολύ μεταξύ τους οι έρευνες των εταιριών. Άντε τώρα να βγάλεις άκρη...