Μητσοτάκης: Όρμπαν της Μεσογείου ο Τσίπρας με πογκρόμ εναντίον κάθε πολιτικού αντιπάλου του

6.11.18



Η σημερινή ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κ.Ο της Νέας Δημοκρατίας επιβεβαιώνει με τον πλέον θλιβερό τρόπο ότι ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν είναι αιχμάλωτος της ακροδεξιάς πτέρυγας του κόμματος του αλλά δυστυχώς ταυτίζεται απόλυτα μαζί της.

Ήθελα να πιστεύω ότι η παραληρηματική ομιλία του στην Ευρωαραβική Σύνοδο στην Αθήνα ήταν ένα...στιγμιαίο λάθος. Έπεσα έξω όμως. Παραθέτω μερικές από τις σημερινές τοποθετήσεις του:

-Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ δεν είναι τίποτα άλλο από μια κυβέρνηση σκανδάλων κι οι Έλληνες το συνειδητοποιούν αυτό κάθε μέρα και περισσότερο. Και μην έχετε αμφιβολία ότι όσο πλησιάζει το τέλος τους, τόσο θα μαθαίνουμε και περισσότερα για τις σκοτεινές τους συναλλαγές.

-Έβαλαν στο υπερταμείο ακόμη και τη Βεργίνα, τον Λευκό Πύργο, την Κνωσσό, τμήμα των Φιλίππων. Και δεν ντρέπονται. Μέχρι τώρα ξέραμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποθηκεύει το μέλλον μας. Τώρα μαθαίνουμε ότι υποθηκεύει ακόμη και την ιστορία μας.

- Είναι θλιβερό η κυβέρνηση να ζητεί τη συναίνεση των δημοκρατικών δυνάμεων, για μια διαδικασία που από τη φύση της πρέπει να έχει συναινετικά χαρακτηριστικά, ενώ ταυτόχρονα επιδίδεται σε ένα άνευ προηγουμένου πογκρόμ κατά κάθε πολιτικού αντιπάλου, μέσω ευτελισμένων εξεταστικών και προανακριτών επιτροπών.

-Ας σταματήσει ο κ. Τσίπρας να φέρεται ως αριστερός Ορμπάν της Μεσογείου. Ας πάψει να ονειρεύεται ανατροπή της πολιτειακής τάξης μέσω συντακτικής συνέλευσης που σύμφωνα με τον αρμόδιο Υπουργό -και, όπως αντιλαμβάνομαι, εισηγητή της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας κ. Κατρούγκαλο- «θα προκύψει... κινηματικά με καταλύτη την Αριστερά».
Συγχαρητήρια στον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Μάκη Βορίδη. Η ιδεολογική επικράτηση τους εντός της ιστορικής κεντροδεξιάς παράταξης της χώρας είναι σοκαριστικά σαφής. Κρίμα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και κυρίως κρίμα για τη χώρα.