Δημήτρης Χριστόπουλος: Δεν βλέπω τίποτα το αριστερό στο να δείχνεις αλληλεγγύη στον Μαδούρο

6.2.19


Τη λύπη του, που ένα τμήμα της ελληνικής Αριστεράς και όχι μόνο «έκλεινε τα μάτια μπροστά στη διάλυση που δημιούργησε το καθεστώς Μαδούρο» στη Βενεζουέλα, «επειδή απέναντι στη χώρα στέκεται ο Τραμπ« εξέφρασε ο καθηγητής στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου Δημήτρης Χριστόπουλος.


Μιλώντας στην εκπομπή «Αθήνα Σήμερα» και στη Νόνη Καραγιάννη, ο κ. Χριστόπουλος είπε χαρακτηριστικά: «Η Βενεζουέλα δεν είναι δημοκρατία, είναι μια ξεχαρβαλωμένη χώρα. Λυπούμαι που ένα τμήμα της ελληνικής Αριστεράς, και όχι μόνο, έκλεινε τα μάτια μπροστά στη διάλυση που δημιούργησε το καθεστώς Μαδούρο επειδή απέναντι στη Βενεζουέλα βρίσκεται ο Τραμπ».

«Δεν βλέπω τίποτα το αριστερό στο να δείχνεις όχι απλώς αλληλεγγύη στο Μαδούρο αλλά να κλείνεις τα μάτια απέναντι σε αυτό που συμβαίνει στη Βενεζουέλα επειδή κόντρα στη Βενεζουέλα βρίσκονται μερικές από τις αντιδραστικές κυβερνήσεις του κόσμου», ανέφερε ο κ. Χριστόπουλος, και συμπλήρωσε: «Σε αυτή την περίπτωση είναι σαν να δικαιώνουμε αυτούς που είναι εναντίον της συνθήκης των Πρεσπών επειδή με τη συνθήκη είναι οι Αμερικάνοι».

Ολόκληρη η συνέντευξη στον Αθήνα 9.84.