Ο Αμβρόσιος, ο Φωτήλας, η αντι-ΣΥΡΙΖΑ τύφλωση και η υποκρισία

14.4.19


Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αχαΐα και φέρω βαρέως το γεγονός ότι ένας τύπος σαν τον Αμβρόσιο φέρει το αξίωμα του Μητροπολίτη Αιγιαλείας.

Παρακολουθώ εδώ και χρόνια τις δραστηριότητες του και διαπιστώνω διαρκώς την απροθυμία των πολιτικών της Αχαίας να συγκρουστούν ουσιαστικά μαζί του. Τον Νοέμβριο του 2017, είχα πάθει αληθινό σοκ όταν νυν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ιάσων Φωτήλας ανέβασε ο ίδιος(!) στο Facebook φωτογραφία που του φιλάει το χέρι.

Τότε είχε κάνει το εξής προσωπικό σχόλιο:
Και εδώ βλέπουμε τον βουλευτή Αχαΐας κι εκ πολιτογραφήσεως τομέαρχη της Νέας Δημοκρατίας κ.Φωτήλα (Ιάσων Φωτήλας) να αναρτά στο Facebook την ευλαβική στιγμή που ασπάζεται το χέρι του Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβροσίου.

Πρόκειται για τον ιεράρχη που βρίσκεται αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη επειδή κάλεσε το ποίμνιο του να φτύνει τους ομοφυλόφιλους -οι οποίοι αποτελούν «αποβράσματα της κοινωνίας». Μετά βαρούσε τις καμπάνες πένθιμα όταν πέρασε το σύμφωνο συμβίωσης.

Πρόκειται για τον ιεράρχη που έχει πολλάκις εκφραστεί θετικά για τη Χρυσή Αυγή, δηλώνοντας μεταξύ άλλων ότι μπορεί να αποτελέσει τη «γλυκιά ελπίδα του λαού». Δεν ξέρω αν το ανθρώπινο μυαλό είναι σε θέση να συλλάβει το πως γίνεται να είσαι Μητροπολίτης Καλαβρύτων και να κλείνεις το μάτι στην ιδεολογία που έκαψε τα Καλάβρυτα -το κατάφερε όμως κι αυτός ο εν λόγω ιεράρχης.

Με πολλές ιδιότητες αλλά αυτή τη φορά λίγο παραπάνω με την ιδιότητα του πολίτη της Αχαΐας, η φωτογραφία αυτή μου προκαλεί μια κάποια αηδία αλλά ακόμα μεγαλύτερη αηδία μου προκαλεί η ανάγκη του κ. Φωτήλα να την αναρτήσει δημόσια.

Τους πολιτικούς γενίτσαρους πολλοί αγάπησαν, τον γενιτσαρισμό κανείς. Συγχαρητήρια στον κ. Μητσοτάκη για την απόφαση του να τον εντάξει στην Κ.Ο της «φιλελεύθερης» Νέας Δημοκρατίας, συγχαρητήρια και στο Ποτάμι που άνοιξε κάποτε τις πόρτες του σε κάθε λογής τυχοδιώκτες.

Καμία ανοχή και καμία επιείκεια για εκείνους που συνειδητά φιλούν το χέρι που κηρύσσει το μίσος.
Θυμήθηκα τη συγκεκριμένη φωτογραφία τώρα που το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μένος ωθεί τους πάντες στο να θεωρούν ντροπή το να επισκέπεται κάποιος τον Αμβρόσιο. Έκραξαν τον Κουρουμπλή. Ξέθαψαν παλαιότερες φωτογραφίες της Κουντουρά. Τη φωτογραφία του Φωτήλα δεν την εντόπισε κανείς.

Δεν επιχειρώ να υπερασπιστώ τον Κουρουμπλή, ούτε την Κουντουρά, ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ. Ντροπή στον Κουρουμπλή, ντροπή στην Κουντουρά, ντροπή και σε όσους εντός του ΣΥΡΙΖΑ έχουν κατά καιρούς κλείσει το μάτι στους ναζί.

Ντροπή όμως και σε εκείνους που σήμερα ανακαλύπτουν ότι πρέπει να απομονωθεί ο Αμβρόσιος, μόνο και μόνο για να ασκήσουν κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ. Οι ίδιες φυλλάδες που ξέπλεναν τους ναζί, τώρα ωρύονται για τη συνάντηση του με τον Κουρουμπλή. Οι ίδιες φυλλάδες που φιλοξενούσαν τα παραλληρήματα του για τη Μακεδονία, τώρα ψάχνουν μανιωδώς να βρουν μήπως τον έχει συναντήσει κανένα άλλο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η μάχη απέναντι στην Ακροδεξιά θα δωθεί μαζί με το Πρώτο Θέμα, τον Βορίδη, τους πολιτικούς γυρολόγους της άλλης πλευράς και τους νέους ψεκασμένους ενός σαχλού διαδικτυακού tea party αλά ελληνικά; Σοβαρά τώρα;