Η Σχεδία, οι εκπρόσωποι των καλλιτεχνών κι αυτοί που εκθέτουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη

17.4.19


Πριν από μερικές ημέρες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε μια βόλτα στον Πειραιά με τον υποψήφιο δήμαρχο της Νέας Δημοκρατίας Νίκο Βλαχάκο, συνάντησε έναν πωλητή του περιοδικού «Σχεδία», το οποίο εκδίδεται από άστεγους συμπολίτες μας, και αγόρασε ένα αντίτυπο. Μια όμορφη ενέργεια, σωστά; Περίπου.

Κατά το επίσημο ενημερωτικό σημείωμα της Νέας Δημοκρατίας, το συγκεκριμένο περιστατικό έλαβε χώρα ως εξής:

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη, ο κ. Μητσοτάκης έκανε μία στάση για να πάρει από έναν πωλητή το γνωστό περιοδικό «Σχεδία», το οποίο στηρίζει άστεγους συμπολίτες μας. «Το ξέρω Πρόεδρε ότι μας στηρίζετε. Δεν είναι η πρώτη φορά που αγοράζετε τη Σχεδία και μάλιστα από μένα», του είπε ο πωλητής.

Ο υπερβάλλων ζήλος των συνεργατών του κ. Μητσοτάκη να εμφανίσουν έναν τυχαίο πωλητή της Σχεδίας στον Πειραιά να θυμάται(!) τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας από άλλη φορά, εξελίχθηκε σε ένα επικοινωνιακό φιάσκο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.


Χθες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε σε μια ακόμα όμορφη ενέργεια και συναντήθηκε με εκπροσώπους καλλιτεχνών, συζητώντας μαζί τους για ζητήματα πνευματικών δικαιωμάτων, για το σκάνδαλο της ΑΕΠΙ κ.α.

Ο υπερβάλλων ζήλος των συνεργατών του όμως οδήγησε ακόμα μια όμορφη πρωτοβουλία του σε επικοινωνιακό φιάσκο. Αντί για μια ψύχραιμη καταγραφή των όσων έλαβαν χώρα, οι συνεργάτες του έφτιαξαν σποτ(!) με το οποίο ασκούσαν δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση!



Το αποτέλεσμα; Σήμερα, οι καλλιτέχνες που συνάντησαν χθες τον Κυριάκο Μητσοτάκη έβγαλαν ανακοίνωση εναντίον του(!) ενώ μέχρι και ο πρώην ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Ξαρχάκος παρενέβη και ζήτησε να κατέβει το συγκεκριμένο σποτ, τονίζοντας ότι οι καλλιτέχνες δεν είναι επαίτες.

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Είναι θεμιτό να επιδιώκεις να σου πιστωθεί ότι στηρίζεις πρωτοβουλίες όπως η Σχεδία αλλά είναι προσβλητικό να βάζεις λόγια στο στόμα ανθρώπων. Είναι χρήσιμο να συνομιλείς με εκπροσώπους καλλιτεχνών αλλά είναι προσβλητικό να τους εργαλειοποιείς για τους προεκλογικούς σκοπούς σου.

Τόσο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και οι συνεργάτες του πρέπει να διαχειριστούν την έπαρση τους. Ούτε οι πωλητές της Σχεδίας είναι άβουλα όντα που δεν θα αντιδράσουν, ούτε οι εκπρόσωποι των καλλιτεχνών. Γενικότερα, η επικοινωνιακή στρατηγική «Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Μεσσίας που θα μας σώσει από τους κατσαπλιάδες» δεν αποδίδει και καλό θα ήταν να αποσυρθεί.