Η «φούσκα» του νεοφιλελευθερισμού αρχίζει να ξεφουσκώνει.

2.10.08

alkimosarchive.blogspot.com


Αντιστρέφεται το κλίμα για τη Σάρα Πέιλιν.
Το ένα τρίτο των ανεξάρτητων ψηφοφόρων δηλώνουν ότι είναι πιθανότερο
να μην στηρίξουν τον Μακέιν εξαιτίας της Πέιλιν.
.
Ο Νεοφιλελευθερισμός δείχνει να χάνει γενικά έδαφος στην διεθνή πολιτική σκηνή. Το «μίνι» κραχ της Wall Street, ήταν απλά μια από τις συνέπειες αυτής της κατηφορικής πορείας του καπιταλιστικού μοντέλου, επάνω στο οποίο είχε στηριχτεί παγκόσμια η κυριαρχία της Δύσης.

Οι ρεπουμπλικάνοι στις ΗΠΑ έδειξαν με την επιλογή Μακέιν για την προεδρία, ότι έχουν αδειάσει από αποθέματα ρεαλιστικής πολιτικής αλλά και προσωπικοτήτων, και το μόνο που τους έμενε τελικά, ως εναλλακτική εκτάκτου ανάγκης, ήταν η στροφή προς τα …άκρα..
.
Το «αερόστατο», με το οποίο επιχείρησαν να αναχαιτίσουν την πτωτική πορεία του υποψηφίου τους, η Σάρα Πέιλιν, δεν ήταν δυνατόν να λειτουργήσει μακροπρόθεσμα. Σύμφωνα με εθνική δημοσκόπηση που δημοσιεύει σήμερα Πέμπτη η εφημερίδα Washington Post, όλο και περισσότεροι Αμερικανοί ψηφοφόροι αμφισβητούν την καταλληλότητα της Πέιλιν για τη θέση της αντιπροέδρου των ΗΠΑ.
.
Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης δημοσιοποιήθηκαν την ώρα που η κυβερνήτης της Αλάσκα προετοιμάζεται για την αναμέτρηση με τον δημοκρατικό αντίπαλό της, Τζο Μπάιντεν, στην μοναδική τηλεμαχία ανάμεσα σε υποψήφιους αντιπροέδρους πριν από τις εκλογές της 4ης Νοεμβρίου. Περίπου οι μισοί από τους ερωτηθέντες απάντησαν ότι δεν ένιωθαν άνετα με την ιδέα, να αναλάβει καθήκοντα στα 72 του χρόνια ο υποψήφιος πρόεδρος των ρεπουμπλικανών, Τζον Μακέιν.
.
Από αυτούς, το 85% απάντησαν ότι η Πέιλιν δεν έχει την απαιτούμενη εμπειρία για να γίνει ενδεχομένος πρόεδρος, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Washington Post και του τηλεοπτικού δικτύου ABC. Το 60% δήλωσε ότι η Πέιλιν δε διαθέτει την εμπειρία να γίνει πρόεδρος, ενώ πριν από ένα μήνα το ποσοστό αυτό ήταν 45%, έγραψε η εφημερίδα.
.
Μάλιστα, η μεγαλύτερη μεταστροφή παρατηρείται ανάμεσα στους ανεξάρτητους, μια σημαντική ομάδα ψηφοφόρων. Το ένα τρίτο των ανεξάρτητων ψηφοφόρων δηλώνουν τώρα, ότι είναι πιθανότερο να μην στηρίξουν τον Μακέιν εξαιτίας της Πέιλιν σε σύγκριση με 20% που δήλωναν το ίδιο σε δημοσκόπηση του ABC πριν από ένα μήνα.
.
Όλα δείχνουν, σε παγκόσμιο επίπεδο, ότι βαδίζουμε προς μια ριζική ανατροπή στο παγκόσμιο σκηνικό. Μολονότι πολλά μπορεί να είχαν προβλεφθεί και ίσως -όπως κάποιοι ισχυρίζονται- να είχαν μάλιστα σχεδιαστεί, υπάρχουν εντούτοις ενδείξεις ότι τα πράγματα έχουν ξεφύγει από τον έλεγχο.
.
Είναι γεγονός ότι ζούμε ιστορικές στιγμές, και προσωπικά πιστεύω ότι το άμεσο μέλλον μας επιφυλάσσει ακόμα πολλές «ενδιαφέρουσες» εκπλήξεις.

Πληροφορίες από “Kathimerini” / ΑΠΕ - ΜΠΕ