Εν αναμονή δραματικών εξελίξεων

2.10.08

anything-but-nd.blogspot.com


Κλικ για μεγέθυνση.

Την ώρα που εξελισσόταν η νέα «ανταρσία» στη ΝΔ, ένα post που μπορείτε να δείτε λίγο πιο κάτω, ξεκινούσε ως εξής:

«Πάνω που βγήκαν οι δύο δημοσκοπήσεις του «Ελ. Τύπου» και της «Απογευματινής», οι οποίες έφτιαχναν κλίμα ότι η ομιλία Καραμανλή στην κεντρική επιτροπή του κόμματος, έφερε τη Νέα Δημοκρατία στα ίσα της, βγήκε στο αντάρτικο και ο γαλάζιος βουλευτής Δράμας, Σταύρος Δαϊλάκης. Ο Δαϊλάκης χαρακτήρισε χθες το βράδυ «σταβλάρχες» τους Ρουσόπουλο και Αγγέλου και έφερε τον πρωθυπουργό σε δυσκολότερη θέση από αυτή προ της ομιλίας του στην ΚΕ».

Την επόμενη μέρα, μία από τις αιχμηρότερες πένες, αυτή του Γιώργου Παπαχρήστου, έκανε την ίδια παρατήρηση (ως προς την προσπάθεια άμεσης στήριξης), με τον ιδιαίτερο της τρόπο:

«ΟΣΟΙ ΒΙΑΣΤΗΚΑΝ την περασμένη Παρασκευή να προεξοφλήσουν την ολική επαναφορά στο προσκήνιο του Κώστα Καραμανλή κατάλαβαν χθες πόσο έξω έπεσαν στις εκτιμήσεις τους. Ο πανίσχυρος Πρωθυπουργός, όπως θέλησαν να τον παρουσιάσουν - ορισμένοι και με... δημοσκοπικά ευρήματα!..- αποδείχθηκε ότι τζάμπα ωρυόταν από του βήματος της Κεντρικής Επιτροπής. Φτερό στον άνεμο κατάντησαν οι φοβέρες και τα ανέξοδα νταηλίκια στα οποία επιδόθηκε μπροστά στο διψασμένο για μια τέτοια παράσταση κομματικό ακροατήριο. Η εικόνα του «ισχυρού» Πρωθυπουργού, του αδιαφιλονίκητου κυρίαρχου του πολιτικού παιχνιδιού στραπατσαρίστηκε άσχημα στον πρώτο που δεν «μάσησε» από όλα αυτά- τον βουλευτή Δαϊλάκη».