Ατόπημα Παπακωνσταντίνου

20.11.08


Συνάντηση με τον Αθανάσιο Πάπιστα ανέφερε ότι είχε προ διμήνου στην Κοζάνη ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου, κατά την οποία, ο επιχειρηματίας, που επεδίωξε την συνάντηση, του είπε ότι δέχεται εκβιασμό και ότι υπάρχει σχετικό οπτικοακουστικό υλικό, αναφερόμενος στο επίμαχο βίντεο για την υπόθεση του Βατοπαιδίου. Εξηγήσεις ζητά η κυβέρνηση.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι δεν είδε τότε το σχετικό οπτικοακουστικό υλικό και παρέπεμψε τον επιχειρηματία στις αρμόδιες αρχές. Συγκεκριμένα, ο Γ.Παπακωνσταντίνου δήλωσε:

«Ο κ. Παpιστάς, προ περίπου δύο μηνών, ζήτησε να με δει. Τον δέχθηκα, όπως δέχομαι πολλούς πολίτες του Νομού Κοζάνης. Μου δήλωσε ότι έχει στοιχεία και οπτικοακουστικό υλικό, το οποίο αφορά έναν εκβιασμό που του γίνεται και ότι ο ίδιος δεν έχει κάνει τίποτα το παράνομο.

»Του είπα ότι εάν δεν έχει κάνει κάτι το παράνομο, δεν έχει να φοβηθεί κάτι και ότι, αν έχει παρόμοια στοιχεία, αυτά πρέπει να τα δώσει στους αρμοδίους και ότι εγώ δεν είμαι αρμόδιος. Αυτή είναι η ανάμιξή μου στην υπόθεση αυτή. Όλα τα υπόλοιπα είναι προσπάθεια ψαρέματος σε θολά νερά» δήλωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Σε ερώτημα γιατί δεν ενημέρωσε νωρίτερα για τη συνάντηση αυτή, ο Γ.Παπακωνσταντίνου απάντησε: «Όταν με επισκέφθηκε και μου εξήγησε την ιστορία αυτή, ούτε τα ονόματα που μου ανέφερε, ούτε η όλη υπόθεση, όπως μου την περιέγραψε, είχαν για μένα κάποια άμεση σχέση με αυτά που άκουγα και έβλεπα εκείνες τις ημέρες. Και εν πάση περιπτώσει, δεν ήταν δική μου δουλειά να δημοσιοποιήσω κάτι το οποίο μου είπε σε μια ιδιωτική συζήτηση. Του είπα αυτά, να τα πει στους αρμοδίους κι ότι εγώ δεν είμαι αρμόδιος γι' αυτό».

«Για την υπόθεση Βατοπαιδίου υπάρχει Δικαιοσύνη και μια Εξεταστική Επιτροπή, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ δεν έχει σχέση με αυτό όταν αφορά ένα συγκεκριμένο άνθρωπο» πρόσθεσε ο κ. Παπακωνσταντίνου, διευκρινίζοντας ότι ο κ. Πάπιστας του ανέφερε πως η υπόθεση είχε να κάνει με αγοραπωλησίες οικοπέδων στην Θεσσαλονίκη και πως «υπέθεσε ότι είχε να κάνει με το Βατοπαίδιο». Ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι δεν ενημέρωσε τον Γιώργο Παπανδρέου γιατί δεν «αξιολόγησα την επίσκεψη ως αναγκαία για να ενημερώσω οποιοδήποτε για το ζήτημα αυτό».

«Αν είχα αξιολογήσει ότι το ζήτημα αυτό έπρεπε να κοινοποιηθεί ίσως να υπήρχε και διαφορετικός χειρισμός διαφόρων μαρτύρων. Το γεγονός ότι δεν το έκανα νομίζω ότι αποδεικνύει ότι ούτε εμείς επιχειρήσαμε να βρούμε κάποιους μάρτυρες, εάν η υπόθεση πήγαινε παραπέρα πιθανόν να βλέπαμε μια διαφορετική αντιμετώπιση μαρτύρων στην Εξεταστική, εγώ δεν το πήγα παραπέρα, δεν το αξιολόγησα, ήταν δική του υπόθεση με την Δικαιοσύνη, να δώσει τα στοιχεία σε όποιον έχει θεσμική αρμοδιότητα, εγώ δεν την είχα» είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Ερωτηθείς τι του ζήτησε ο κ. Πάπιστας, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι «αυτό που ήθελε να μου πεί ήταν ότι ο ίδιος δεν έχει κάποια εμπλοκή με το συγκεκριμένο σκάνδαλο και ότι δεν έχει κάνει κάτι παράνομο και του είπα ότι για το σκέλος του εκβιασμού να απευθυνθεί στους αρμόδιους και ότι εγώ δεν είμαι αρμόδιος να κρίνω αν έχει κάνει ή όχι κάτι παράνομο, αυτό θα το κρίνει η Δικαιοσύνη ή η Εξεταστική Επιτροπή».

Σχόλιο Παραπολιτικής : Όταν ο κ.Πάπιστας επισκέφθηκε τον κ.Παπακωνσταντίνου η υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου δεν είχε λάβει και τόσο μεγάλες διαστάσεις...

Αυτό είναι και το μόνο ελαφρυντικό που αναγνωρίζουμε στον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑ.ΣΟ.Κ...

Θα έπρεπε να έχει ενημερώσει εδώ και καιρό τόσο την ηγεσία της παράταξης του όσο και την κοινή γνώμη...

Είναι μια παρα πολύ παράξενη υπόθεση και κάθε "σκιά" είναι ύποπτη...