Μόνος

27.9.11

Ούτε στο ελάχιστο δεν γίναμε σοφότεροι από τη σημερινή συνέντευξη Τύπου του Ευάγγελου Βενιζέλου, σε μια μέρα που το κλίμα για τον υπουργό Οικονομικών είναι βαρύ.

Στην κυβέρνηση σχολιάζεται ιδιαίτερα το σημερινό "χτύπημα" του ΒΗΜΑτοδότη, το οποίο και παραθέτω:

Είναι κοινό μυστικό μεταξύ υπουργών ότι ο Πρωθυπουργός δεν εγκρίνει τη διαχείριση των θεμάτων όπως αυτή γίνεται στο υπουργείο Οικονομικών, αλλά οι συνθήκες είναι πολύ κακές (και οι πολιτικές ισορροπίες εξαιρετικά ευαίσθητες) για να αφήσει να διαρρεύσει ίχνος δυσαρέσκειας. Πάντως δεν είναι άνευ σημασίας που ο κ. Παπανδρέου ταξιδεύσει σήμερα...


...στο Βερολίνο συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδη και κυρίως ότι την τελευταία στιγμή ακυρώθηκε η συμμετοχή του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου. Μπορεί ο υπουργός Περιβάλλοντος να εμπλέκεται θεσμικά με τις επενδύσεις των Γερμανών στα φωτοβολταϊκά, αλλά η συμμετοχή του στο ταξίδι δεν θα περιοριζόταν στα θέματα του χαρτοφυλακίου του αφού σύμφωνε με ασφαλείς πηγές η επικοινωνία του με τον Πρωθυπουργό για τα οικονομικά δεν σταμάτησε εξαιτίας του ανασχηματισμού.

Νομίζω ότι η σημερινή συνέντευξη Τύπου αποτέλεσε "κατάχρηση" των υπερεξουσιών του φλύαρου Ευάγγελου ο οποίος δεν χάνει ευκαιρία να εμφανίζεται ως πρωθυπουργός των εσωτερικών.