Λογόκρινε τον Πάγκαλο ο ΔΣΑ

28.9.11

Aντιγράφω από το ΒΗΜΑ:

Ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, αργά σήμερα τα βράδυ, έκανε δεκτή την πρόταση του προέδρού του Γιάννη Αδαμόπουλου και αφαίρεσε το τίτλο του επιτίμου δικηγόρου «από τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και συνταξιούχο δικηγόρο Θεόδωρο Πάγκαλο για τα όσα συκοφαντικά και μειωτικά περί φοροφυγάδων εξέπεμψε συλλήβδην για τους δικηγόρους, την στιγμή που οι δικηγόροι και ιδίως οι νέοι πλήττονται από τον επαγγελματικό πληθωρισμό, την συρρίκνωση της δικηγορικής ύλης, την βραδύτητα στην απονομή της δικαιοσύνης και τη ζοφερή οικονομική κατάσταση που βυθίστηκε η χώρα και όταν είναι η μόνη τάξη επαγγελματιών που αποδίδει αμέσως στο Ελληνικό Δημόσιο το φόρο που παρακρατείται από τις παραστάσεις».

Σε ανακοίνωσή του...


...ο Γ. Αδαμόπουλος σημειώνει ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Πάγκαλος επιτίθεται με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς κατά του δικηγορικού σώματος» και καταλήγει: «Φαίνεται ότι ουδόλως εκτίμησε την απονομή εις αυτόν του τίτλου του επιτίμου δικηγόρου του Δικηγορικού Συλλόγου».

Σχόλιο Παραπολιτικής: Με λύπη παρακολουθώ την πορεία μετεξέλιξης του ιστορικού ΔΣΑ σε μια πιο "κυριλέ" ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Έχουν προσφύγει εναντίον του Μνημονίου στο ΣτΕ, έχουν προσφύγει εναντίον αρκετών φορολογικών μέτρων και τώρα αποφασίζουν να...διαγράψουν τον Πάγκαλο επειδή τόλμησε να εκφέρει άποψη διαφορετική από τη δική τους.

Το πρόβλημα γι'αυτούς είναι ότι με τη δημοσιότητα που αποκτά αυτή η είδηση, οι πολίτες θυμούνται ότι οι δικηγόροι δεν φημίζονται μόνο για την εκτεταμένη φοροδιαφυγή τους αλλά και για το απίστευτο θράσος τους...