Σταϊνμάγερ: Σε ορίζοντα δεκαετίας η ιδιωτικοποίηση της ελληνικής κρατικής περιουσίας

5.10.11

Σε άρθρο του στην εφημερίδα «Handelsblatt», ο πρόεδρος της κοινβουλευτικής ομάδας των γερμανών Σοσιαλδημοκρατών  Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ ζητά μια συνεκτική πολιτική της Ευρώπης για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας:

Η Ελλάδα θα μπορέσει μακροπρόθεσμα να σταθεί στα πόδια της, εάν η χώρα, με την ευρωπαϊκή βοήθεια, μπορέσει να ακολουθήσει μία πορεία εκσυγχρονισμού. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαθέτει από τα διαρθρωτικά ταμεία και τα ταμεία συνοχής κονδύλια άνω των 200 δις ευρώ. Επιπλέον κονδύλια μπορούν να προέλθουν από το φόρο χρηματοοικονομικών συναλλαγών.

Ακόμη και στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων πρέπει να ακολουθήσουμε νέους δρόμους. Αντί να πωληθεί ελληνική κρατική περιουσία σε εξευτελιστικές τιμές, θα...


...πρέπει να ακολουθήσουμε το δρόμο μιας ευρωπαϊκής λύσης τύπου Treuhand, βάσει της οποίας η ελληνική κρατική περιουσία θα εξυγιανθεί και θα ιδιωτικοποιηθεί σε ορίζοντα δεκαετίας. Ζητούνται η ηγεσία, η υπεύθυνη στάση και η αλληλεγγύη. Εάν δε γίνει νέα αρχή, η ευρωπαϊκή ενσωμάτωση δε θα μπορέσει να επιβιώσει από την κρίση. Οφείλουμε στους πατέρες της ενωμένης Ευρώπης, αλλά και στα παιδιά μας να μην οδηγηθούμε εκεί.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Ολόκληρη η περίληψη του άρθρου του εδώ. Για ακόμα μια φορά τονίζω ότι σε όλη τη Ευρώπη συζητούν σοβαρά για το μέλλον της ελληνικής Οικονομίας και στην Ελλάδα ασχολούμαστε με την εφεδρεία για πάντα του Σαμαρά και για το...ΕΑΜ του Τσίπρα.