Έσπασαν τη σιωπή τους, ανέλαβαν ευθύνη

16.10.11

Tην ώρα που η αμηχανία του πρωθυπουργού εκφράζεται με δηλώσεις του τύπου "δεν μπορώ να εγγυηθώ" στο Πρώτο Θέμα, τρεις θεσμικά κορυφαίοι υπουργοί παρεμβαίνουν και "καλύπτουν" το κένο, επιχειρούν να εξηγήσουν στους πολίτες ότι ήρθε η ώρα της ολομέτωπης σύγκρουσης με συντεχνίες και κατεστημένα.

Η "εξέγερση" στο ΠΑΣΟΚ έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό σε επίπεδο κοινοβουλευτικής ομάδας καθώς πολλοί νέοι βουλευτές άρχισαν να πιέζουν τους υπουργούς να προχωρήσουν ακόμα πιο αποφασιστικά στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων. Οι τρεις υπουργοί αντικατέστησαν το σιωπηλό πρωθυπουργό και τους προσέφεραν σήμερα ελπίδα.

Παρ' όλα αυτά, ακόμα και η πλέον θετική...


...πρωτοβουλία κρύβει κινδύνους. Η υπογραφή σε ένα άρθρο υπέρ των μεταρρυθμίσεων δεν καθιστά αυτόματα τον υπογράφοντα παραγωγικό ή αποτελεσματικό υπουργό. Δεν εμπόδισαν οι συντεχνίες την εκτύπωση των βιβλίων, δεν επέβαλαν οι συντεχνίες άνεργους κι ανεπάγγελτους πολιτευτές σε θέσεις ευθύνης του ΕΣΥ.  Πλέον καλούνται και οι ίδιοι να προχωρήσουν ακόμα πιο γρήγορα, να αποδείξουν στην πράξη ότι ξεπέρασαν τις προσωπικές τους αγκυλώσεις.

Το "βγαίνω μπροστά" δεν μπορεί να μείνει και να περιοριστεί στη δημοσιοποίηση ενός άρθρου. Οι τρεις υπουργοί αναλαμβάνουν σήμερα την ευθύνη να εκπροσωπήσουν την πλέον απαιτητική πτέρυγα της Κεντροαριστεράς, την πτέρυγα των μεταρρυμιστών/εκσυγχρονιστών. Τα μισόλογα πια δεν τους επιτρέπονται.

*Το άρθρο των Διαμαντοπούλου-Λοβέρδου-Ραγκούση εδώ.