Ένας λαός που ξεχνά δεν αξίζει τη συμπάθεια κανενός

4.10.11

Σήμερα, δεν συμπληρώνονται μόνο δυο χρόνια από την ανάληψη της διακυβέρησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου αλλά και δυο χρόνια ένοχης σιωπής του τέως Καταλληλότερου και νυν Σιωπηλότερου. Τον Οκτώβρη του 2009, ο λαός δεν ψήφισε ΠΑΣΟΚ γιατί "Λεφτά υπάρχουν".

-Οκ! Ευχαριστώ που παραλαμβάνεις τη βόμβα...
Το "Λεφτά υπάρχουν" ταύτισαν με το ΠΑΣΟΚ οι γνωστοί-άγνωστοι λασπολόγοι που σήμερα ενώνουν τις γροθιές του στο ευρύ αντιμνημονιακό μέτωπο που εκτείνεται από τον εθνικοσοσιαλισμό του Αλέξη Τσίπρα μέχρι τον εθνικισμό του Αντώνη Σαμαρά.

Δυο χρόνια τώρα, το ΠΑΣΟΚ είναι (σχεδόν) η μόνη πολιτική...


...δύναμη που με τα στραβά της και τα καλά της προσπαθεί να βαφτίσει τη χρεοκοπία του 2009 σε ευκαιρία για επανεκίνηση. Κόντρα σε όλους και σε όλα.Κόντρα σε λαϊκίστικα ΜΜΕ. Κόντρα σε συντεχνίες. Κόντρα σε μέτριους πολιτικούς. Κόντρα σε μια απαράδεκτη Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Αντί επιλόγου, το ΠΑΣΟΚ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να ισχυριστεί ότι έμαθε  από τα λάθη της. Στην αποπροσανατολιστική ερώτηση "το ΠΑΣΟΚ δεν φταίει για όλα αυτά;", το ΠΑΣΟΚ τολμά κι απαντά "Ναι, φταίξαμε κι αλλάζουμε". Οι υπόλοιποι, τάζουν ακόμα λαγούς με πετραχείλια, επαναδιαπραγματεύσεις και σοσιαλιστικούς παραδείσους.