Audiatur et altera pars

4.10.11

Στο δημόσιο διάλογο πρωταγωνιστεί και πάλι κάτι που στο παρελθόν η τρόικα είχε σπεύσει να διαψεύσει, δηλαδή το ενδεχόμενο μείωσης των μισθών στον ιδιωτικό τομέα.

Διαβάζω μάλιστα και μια σημαντική δήλωση της Γ.Γ του Υπ.Εργασίας Αθηνάς Δρέττα:

"Θεωρούν όχι ότι θα πρέπει να νομοθετήσουμε, αλλά ότι θα πρέπει να ενθαρρύνουμε τον διάλογο μεταξύ των κοινωνικών εταίρων, προκειμένου να πάμε σε μία διαρρύθμιση σε χαμηλότερα επίπεδα τον κατώτατο μισθό."

Επαναλαμβάνω κάτι που έχω γράψει δεκάδες φορές: πρέπει να αρθεί...


...η απαγόρευση δηλώσεων της τρόικας. Δεν επιτρέπεται ο πολιτικός κόσμος να κρύβεται πίσω από ένα "φανταστικό" εχθρό. Δεν κρύβεται μόνο η κυβέρνηση αλλά και η Αξιωματική Αντιπολίτευση η οποία συχνά-πυκνά τονίζει ότι την τάδε πρόταση της έχει "αποδεχθεί" η τρόικα.


Ο ελληνικός λαός οφείλει να γνωρίζει την αλήθεια ώστε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων την ώρα της κάλπης όχι μόνο σε επίπεδο ψήφου αλλά και σταυρού. Ποιοί τορπίλισαν το πρόγραμμα δανειοδότησης της χώρας; Ποιοί πολιτικοί αποδείχθηκαν ανίκανοι κι απρόθυμοι; Κάποιοι χτίζουν ή διασώζουν καριέρες με τη σιωπή της τρόικας...


* Audiatur et altera pars: Λατινική εκδοχή παλαιότερης ελληικής παροιμίας που μεταφράζεται ως "ας ακουστεί και η άλλη πλευρά".