Διατηρούν τις επιφυλάξεις τους στις Βρυξέλλες

3.10.11

Από το ΒΗΜΑ:

Αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα των νέων μέτρων που ανακοίνωσε η ελληνική κυβέρνηση εξέφρασε ο αρμόδιος για Νομισματικές και Οικονομικές Υποθέσεις της ΕΕ επίτροπος Ολι Ρεν. «Η Ελλάδα έχει λάβει σημαντικές αποφάσεις τις τελευταίες εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένων των χθεσινών μέτρων που ανακοίνωσε», δήλωσε σήμερα λίγο πριν από την έναρξη του Eurogroup στο Λουξεμβούργο ο φινλανδός επίτροπος.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «είναι ακόμη πολύ νωρίς για να αποτιμήσουμε τα ανακοινωθέντα μέτρα και να διαπιστώσουμε αν η Ελλάδα θα πετύχει χάρη σ' αυτά τους δημοσιονομικούς στόχους που έχει θέσει». Ο Ρεν υπενθύμισε στους δημοσιογράφους ότι «οι απεσταλμένοι μας βρίσκονται στην Αθήνα και εργάζονται πολύ εντατικά για να υπολογίσουν τον ακριβή αντίκτυπο που θα έχουν τα μέτρα στα δημόσια οικονομικά της χώρας».
Σχόλιο Παραπολιτικής: Δεν μ'αρέσει να χάνω την αισιοδοξία μου ούτε να...

....τα βλεπω όλα μαύρα αλλά φοβάμαι ότι η κυβέρνηση θα δυσκολευτεί πολύ να υλοποιήσει τις αποφάσεις τις για την εφεδρεία μέχρι το τέλος του 2011. Φοβάμαι επίσης κι ένα "σοκ" την ημέρα που θα σταλούν τα πρώτα αποτελέσματα από την καταβολή της έκτακτης εισφοράς. Μαθαίνω ότι το "δεν πληρώνω" κάνει θραύση όπως μαθαίνω ότι και οι εφοριακοί δεν "σκίζονται" κιόλας να εισπράξουν τα διάφορα έσοδα.