Σόιμπλε: Γιατί υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι πρέπει να καλούν τους άλλους να κάνουν κάτι;

25.2.13

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εκφράζει την εμπιστοσύνη του στο Παρίσι για την τήρηση των ευρωπαϊκών κανονισμών για το έλλειμμα μέσα από διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.Σε δηλώσεις του που δημοσιεύονται......σήμερα στην εφημερίδα Στουτγκάρτερ Τσάιτουνγκ, ο Σόιμπλε υπογραμμίζει πως «είναι βέβαιος πως η Γαλλία όχι μόνον πρόκειται να τηρήσει τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, αλλά να κάνει τα πάντα για να επιτύχει μεγαλύτερη ανάπτυξη χάρις σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις εντός ενός δύσκολου οικονομικού περιβάλλοντος».

Αντιδρώντας στις οικονομικές προβλέψεις—που δημοσίευσαν χθες οι Βρυξέλλες—που υπονοούν ότι η Γαλλία δεν πρόκειται να επιτύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους τη διετία 2013-14, ο Γερμανός υπουργός επισημαίνει πως «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε τις χειμερινές προβλέψεις της, τώρα πρέπει να αξιολογήσει την κατάσταση των χωρών μελών της ΕΕ. Τον Απρίλιο πρόκειται να διατυπώσει προτάσεις για εκείνο που πρέπει να γίνει και στη συνέχεια οι υπουργοί Οικονομικών θα διαβουλευθούμε μεταξύ μας».

Ερωτηθείς για την ΕΚΤ, η οποία προέτρεψε τη Γαλλία να τηρήσει επακριβώς τους δημοσιονομικούς της στόχους, ο Σόιμπλε υπογραμμίζει ξανά πως «η Γαλλία πρόκειται να τηρήσει τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς».

«Δεν γνωρίζω γιατί υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι πιστεύουν ότι θα πρέπει πάντοτε να καλούν τους άλλους να κάνουν κάτι», δηλώνει ο Σόιμπλε, σπεύδοντας να υπερασπισθεί το Παρίσι κατά των επικρίσεων της ΕΚΤ. «Εγώ δεν καλώ την ΕΚΤ να τηρήσει τις νομικές της δεσμεύσεις. Απεναντίας έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στο έργο της», προσθέτει.


Σχόλιο Παραπολιτικής: Αν και η είδηση είναι σοβαρή καθώς μια πιθανή κόντρα Γαλλίας-Γερμανίας θα επηρεάσει και τις δικές μας προοπτικές, θα μου επιτρέψετε να χαμογελάσω με την αποστροφή Σόιμπλε γι' αυτούς που λένε σε άλλους τι να κάνουν...

Δεν γνώριζα ότι ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ διαθέτει τόσο χιούμορ...