Προφυλακιστέος (και) για συνέργεια στη δολοφονία Φύσσα ο πυρηνάρχης της Χ.Α στη Νίκαια

28.2.14


Προφυλακιστέος κρίθηκε ξανά ο φερόμενος ως πυρηνάρχης της τοπικής οργάνωσης Νίκαιας της Χρυσής Αυγής Γιώργος Πατέλης, ο οποίος απολογήθηκε στις ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου για συνέργεια στην ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα.

Ο κατηγορούμενος ο οποίος είναι ήδη κρατούμενος  για συγκρότηση και ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, αφού δέχθηκε επίμονες ερωτήσεις από τους δικαστικούς λειτουργούς για το βράδυ της δολοφονίας, φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες,  να αρνήθηκε την κατηγορία της συνέργειας στην ανθρωποκτονία.

Υπενθυμίζεται ότι οι ανακρίτριες έχουν στοιχεία από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου αλλά και μαρτυρίες, σύμφωνα με τις οποίες ο Γιώργος Πατέλης είχε κομβικό ρόλο στην κινητοποίηση των ταγμάτων εφόδου, που έγινε μέσω μηνυμάτων σε κινητά τηλέφωνα.


Σχόλιο Παραπολιτικής: Επειδή συχνά υπάρχει μια σύγχυση λόγω των παράλληλων δικαστικών ερευνών για τη δολοφονία Φύσσα και συνολικά για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής, πρέπει κανείς να διαχωρίζει τις περιπτώσεις.

Πολλές φορές οι Χρυσαυγίτες επικαλούνται το ανούσιο επιχείρημα ότι «μας συνέλαβαν όλους επειδή ένας σκότωσε τον Φύσσα». Η αλήθεια φυσικά δεν είναι αυτή. Για τη δολοφονία Φύσσα έχουν αποδοθεί κατηγορίες σε συγκεκριμένα και μόνο άτομα και οι υπόλοιποι επιβαρύνονται από αυτήν μόνο ως μια από τις πολλές πράξεις που φαίνεται ότι συνδέονται με τη Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση.