Τι απέγινε το σύμφωνο συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια;

5.3.14


Μιας και το χυδαίο ομοφοβικο παραλήρημα του Δήμου Βερύκιου μας θυμίζει πόσο επείγουσα είναι η εξασφάλιση της ίσης αντιμετώπισης όλων των ατόμων από την εθνική νομοθεσία, αναρωτιέμαι τι απέγινε εκείνο το σύμφωνο συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια.

Θυμίζω ότι η χώρα μας καταδικάστηκε περίπου για αυτό το θέμα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και η κυβέρνηση εμφανιζόταν έτοιμη να φέρει προς ψήφιση την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και για ομόφυλα ζευγάρια.

Την αλλαγή έμοιαζαν έτοιμοι να υποστηρίξουν τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η Δημοκρατική Αριστερά ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος έστειλε και σχετική επιστολή στον Μητροπολίτη Πειραιώς όταν εκείνος τάχθηκε κατά της συγκεκριμένης ρύθμισης.

Τελικά, όλα έμειναν στα λόγια και πήγαν χαμένα τα πρόωρα «μπράβο» που όλοι είπαμε για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Μπορεί κάποιος να μας ενημερώσει γιατί το συγκεκριμένο φοβερά κρίσιμο θέμα έπαψε να αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης; Τελικά κέρδισε τη μάχη η συντηρητική πτέρυγα των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που αντιδρούσε;