Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης κάποιος που θεωρεί ότι η σοσιαλιστική Ελλάδα πλησιάζει

25.5.15


Αφού πρώτα ο Νίκος Βούτσης ανακοίνωσε περήφανα ότι η Ελλάδα στις 5 Ιουνίου χρεοκοπεί, μιας και η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να πληρώσει τη δόση στο Δ.Ν.Τ, μια ολόκληρη χώρα παρακολούθησε τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για να δει που πάμε.

Όπως αναμενόταν, στη διήμερη συνεδρίαση ακούστηκαν τέρατα, κυρίως από την ανεξέλεγκτη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον παραδοσιακά δραχμολάγνο Παναγιώτη Λαφαζάνη. Αν βαριέστε να διαβάσετε τι ακριβώς συνέβη, ρίξτε μονάχα μια ματιά στον επίλογο ενός πρόσφατου άρθρου του κ. Λαφαζάνη για τον Χαρίλαο Φλωράκη:
Χαρίλαε, ψηλά στο λόφο του Αη Λια, στο Παλιοζογλώπι, που αναπαύεσαι, έχεις διαλέξει καλή θέα για να αγναντεύεις και να περιμένεις να δεις τη λεύτερη , ανεξάρτητη και σοσιαλιστική Ελλάδα που οραματίστηκες μέσα από τα βάθη της καρδιάς σου. Ίσως να μην περιμένεις για πολύ!
Έχω γράψει και στο παρελθόν ότι μεταξύ Τσίπρα και Λαφαζάνη, ο συνεπής είναι ο τελευταίος, μιας και ουδέποτε έκρυψε τις απόψεις του και προτείνει εδώ και χρόνια την αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Το πρόβλημα όμως είναι ότι διατηρεί το κρίσιμο χαρτοφυλάκιο του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.

Είναι δυνατόν σε μια κυβέρνηση που θεωρητικά πασχίζει να κρατήσει τη χώρα στο ευρώ να είναι υπουργός κάποιος που ονειρεύεται τη δραχμή και εκτιμά ότι η σοσιαλιστική Ελλάδα του Χαρίλαου Φλωράκη είναι κοντά;