Ο Ριζοσπάστης συγκρίνει σε έναν πίνακα τις προτάσεις Γιούνκερ και Τσίπρα (και ξεφτιλίζει τον ΣΥΡΙΖΑ)

4.7.15


Χωρίς να διαθέτει τη φθορά των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης, το ΚΚΕ συνεχίζει να βγαίνει από τα αριστερά στο ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτοντας τα προκλητικά ψεύδη της κομπανίας Τσίπρα-Βαρουφάκη.

Σήμερα, στον Ριζοσπάστη δημοσιεύεται ένας πίνακας με τις προτάσεις Τσίπρα προς τις Βρυξέλλες και καλεί τους αναγνώστες του να βρουν τις...διαφορές.


Θυμίζω ότι χθες ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ομολόγησε ότι το δημοψήφισμα ήταν ο τρόπος να στείλει ο Τσίπρας τον λογαριασμό της αποτυχημένης διαπραγμάτευσης στην κοινωνία, μιας και ακόμα κι αν γίνονταν δεκτές οι παραπάνω προτάσεις από τις Βρυξέλλες, δεν θα περνούσαν από την Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ.

Θυμίζω επίσης ότι εμείς σε αυτό το φοβερά δημοκρατικό δημοψήφισμα δεν θα ψηφίσουμε υπέρ ή κατά των ελληνικών προτάσεων αλλά υπέρ ή κατά ενός ανεπίσημου προσχεδίου παράτασης ενός προγράμματος που πλέον έχει λήξει.

Γιατί άραγε δεν έφερε προς έγκριση σε δημοψήφισμα ο Αλέξης Τσίπρας το δικό του σκληρό Μνημόνιο; Μήπως γιατί το πρότεινε πια στις Βρυξέλλες για τα μάτια του κόσμου, μόνο και μόνο για να μπορεί να πει «οι κακοί Ευρωπαίοι δεν το δέχονται, πάμε δραχμή»;