Αν με ΟΧΙ ο Τσίπρας φέρει συμφωνία σε 48 ώρες, σε τι θα έχει ψηφίσει ΟΧΙ ο λαός;

4.7.15


Σε ένα κρεσέντο ψεμάτων, χειρότερων κι από εκείνων που τον έφεραν στην εξουσία, ο Αλέξης Τσίπρας υπόσχεται στον ελληνικό λαό ότι μέσα σε 48 ώρες θα πετύχει ότι δεν πέτυχε τους τελευταίους 5 μήνες, δηλαδή την επίτευξη συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους της χώρας.

Έχω μια πολύ απλή απορία. Αν ο ελληνικός λαός ψηφίσει ΟΧΙ την Κυριακή και ο Αλέξης Τσίπρας για πρώτη φορά τηρήσει τον λόγο του και φέρει μια συμφωνία παραμονής της χώρας στην Ευρωζώνη, σε τι ακριβώς θα έχει πει ΟΧΙ ο ελληνικός λαός;

Ακόμα κι αν κάποιος πιστεύει ότι είναι δυνατόν να φέρει μια καλύτερη συμφωνία από αυτήν που μέχρι τώρα είναι στο τραπέζι, πόσο καλύτερη μπορεί να είναι αυτή; Το πολύ κατά 200-300 εκατομμύρια ευρώ, εκτός κι αν πιστεύει κάποιος στα σοβαρά ότι η Ευρώπη θα υποκλιθεί και θα του πει «πάρε λεβέντη τα λεφτά να εφαρμόσεις το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης».

Σας έχουν πει πάρα πολλά ψέματα τα τελευταία 40 χρόνια αλλά έχω την αίσθηση ότι το συγκεκριμένο είναι τόσο προκλητικό και χυδαίο που θα έπρεπε να το έχετε καταλάβει από πολύ νωρίς. Αν ο Τσίπρας ήθελε συμφωνία, θα την είχε ήδη φέρει.

Ένα πιθανό ΟΧΙ θα μετατραπεί απλά σε λαϊκή εντολή εξόδου από την Ευρωζώνη, μην γελιέστε πια.