Το βολικό μαύρο των δημοσιογραφικών ενώσεων στο κυβερνητικό χάος

23.4.16


Τουλάχιστον μέχρι και τη Μεγάλη Τετάρτη θα συνεχιστεί η απεργία σε όλα τα ΜΜΕ της χώρας, όπως αποφάσισαν τα  Διοικητικά Συμβούλια της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ (ΠΟΕΠΤΥΜ).

Διαμαρτυρόμενοι για τις ασφαλιστικές ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση, οι δημοσιογράφοι της κάνουν τη μεγαλύτερη χάρη. Την ώρα που ακόμα μια «πολιτική διαπραγμάτευση» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καταλήγει σε περισσότερα δημοσιονομικά μέτρα, οι πολίτες, δηλαδή οι άμεσα θιγόμενοι, δεν μαθαίνουν απολύτως τίποτα, δεν τους παρέχονται τα εργαλεία για να διαμαρτηρηθούν ή και να «αντισταθούν», όπως δήθεν τους καλούν οι ενώσεις των δημοσιογράφων.

Όλα αυτά μάλιστα στην εποχή του Διαδικτύου, όπου μια απεργία των δημοσιογράφων καταλήγει κυρίως στην αύξηση της επισκεψιμότητας διαφόρων blogs και sites, η αξιοπιστία των οποίων ελέγχεται πολύ πιο δύσκολα από ότι των παραδοσιακών ΜΜΕ.

Με τα ενοχλητικά ΜΜΕ φιμωμένα από τον επαναστατικό οίστρο των ενώσεων τους και με την επικοινωνιακή μηχανή του ΣΥΡΙΖΑ στο Διαδίκτυο να δουλεύει στο φουλ, αν ήμουν ο Αλέξης Τσίπρας, θα ήμουν πανευτυχής.