Οι ελεγκτές του Μετρό στο στόχαστρο του μαύρου φασισμού της διπλανής πόρτας

21.4.16


Στις 21 Μαρτίου, σε γνωστή σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, δημοσιεύθηκε μια λίστα με τα ονόματα δεκάδων ελεγκτών του Μετρό της Αθήνας, μια κίνηση που θα ζήλευε κάθε μισάνθρωπος ρουφιάνος αυτού του κόσμου -και κανένας ιδεολόγος αναρχικός.



Τότε έκανα το λάθος να πιστέψω ότι η κατάντια του συγκεκριμένου χώρου έπιασε πάτο και ότι δύσκολα θα βρεθούμε αντιμέτωποι με κάτι χειρότερο. Έκανα λάθος. Σύμφωνα με χθεσινά δημοσιεύματα, άγνωστοι το περασμένο Σάββατο επέλεξαν να στιγματίσουν ελέγκτρια της ΣΤΑΣΥ γράφοντας έξω από το σπίτι της στου Ζωγράφου το σύνθημα «Ρουφιάνα ελέγκτρια μένει εδώ. Έξω από τη γειτονιά». Όπως αναφέρει η Καθημερινή, πρόκειται για το τρίτο περιστατικό, με άλλα δύο περιστατικά να έχουν καταγραφεί στις 11 και 13 Απριλίου στα σπίτια δύο ακόμη γυναικών υπαλλήλων, μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων των εργαζομένων.

Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να αναλύσει κανείς γιατί δεν πρέπει να στοχοποιείται ένας εργαζόμενος που κάνει τη δουλειά, υποθέτω ότι οι περισσότεροι γνωρίζουν τι είδους ομάδες ανά την Ιστορία σημάδευαν τα σπίτια των «θυμάτων» τους.

Ελπίζω η Πολιτεία να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά αυτό το νέο κύμα του μαύρου φασισμού, πριν τα πράγματα γίνουν ακόμα χειρότερα. Προς το παρόν είναι κάπως τρομακτικό το πόσο χαλαρές είναι οι αντιδράσεις πολιτικών και ΜΜΕ απέναντι σε κάτι αληθινά ανησυχητικό...