Όταν τα ΜΜΕ νιώθουν την ανάγκη να λαϊκίζουν περισσότερο από τους πολιτικούς

11.9.16


Κάπου πήρε χθες το μάτι μου το πρωτοσέλιδο της σημερινής Realnews και το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα είναι ότι αποκλείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης να έχει πει κάτι τέτοιο, πόσο μάλλον με κουτσαβάκικο ύφος αλά Αντώνης Σαμαράς.

Πράγματι, να το σχετικό απόσπασμα από τη συνέντευξη που παραχώρησε στον Βασίλη Σκουρή:
- Στην πολιτική αντιπαράθεσή σας με την Κυβέρνηση τοποθετείτε πολύ υψηλά στην ατζέντα το θέμα της ασφάλειας. Κατηγορείτε την Κυβέρνηση για αναποτελεσματικότητα, για υποβάθμιση του θέματος, ακόμα και για «φλερτ» με τα Εξάρχεια, όπως ισχυρίζονται στελέχη σας;
Δεν μπορεί να υπάρξει ευημερία και ελευθερία, χωρίς ασφάλεια. Η Κυβέρνηση έχει αφήσει συνειδητά τη χώρα ανυπεράσπιστη σε διάφορους μπαχαλάκηδες, γιατί από εκεί αντλούσε εκλογική πελατεία. Δεν πρόκειται να παζαρέψω το δικαίωμα και του τελευταίου πολίτη να νιώθει και να είναι ασφαλής. Εδώ φτάσαμε να πέφτει θύμα βίας στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. στο κέντρο της Αθήνας. Σκεφθείτε πως νιώθει ο απλός πολίτης. Είναι απόλυτη δέσμευσή μου ότι η αποκατάσταση και η διαφύλαξη της τάξης και του νόμου, στο κέντρο, στις γειτονιές παντού στην Ελλάδα, είναι προτεραιότητά μου. Είμαι αποφασισμένος να τελειώνω με το άβατο των Εξαρχείων από τον πρώτο μήνα. 
Δεν νομίζω ότι το ύφος της συνολικής τοποθέτησης του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας ανταποκρίνεται στον πηχαίο τίτλο που διαλέγει η εφημερίδα που φιλοξενεί τη συνέντευξη του.
Υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ του «τελειώνω με το άβατο» και του «τελειώνω με τα Εξάρχεια» και ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί τόσο συχνά οι Έλληνες δημοσιογράφοι νιώθουν την ανάγκη να πλειοδοτήσουν στον λαϊκισμό των πολιτικών αρχηγών.

Πώς φτάσαμε στο σημείο να αποτελεί πρωτοσέλιδη είδηση η διάθεση ενός υποψήφιου πρωθυπουργού υπέρ της εφαρμογής των νόμων σε μια γειτονιά της χώρας;