Η τριπλή κινητοποίηση Παπανδρέου-Μόσιαλου-Λαμπρινίδη

3.7.11

Αποτέλεσμα του γρήγορου συντονισμού του Γιώργου Παπανδρέου με τους υπουργούς του, Σταύρο Λαμπρινίδη και Ηλία Μόσιαλου ήταν η τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μαχμούντ Αμπάς που κατέληξε σε αυτήν εδώ τη συμφωνία.

Ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος ορθώς διέγνωσε ότι η μονόπλευρη πληροφόρηση των ξένων ΜΜΕ από τους ακτιβιστές θα δημιουργούσε ακόμα περισσότερα προβλήματα στην εικόνα της χώρας στο εξωτερικό παραποιώντας σε μεγάλο βαθμό τα πραγματικά περιστατικά αλλά και τις πάγιες θέσεις της χώρας για το Παλαιστινιακό. Κάπως έτσι, ο...


...κυβερνητικός μηχανισμός κινητοποιήθηκε γρήγορα με την Ελλάδα να βγαίνει επικοινωνιακά και γεωπολιτικά κερδισμένη από την ειλικρινή στάση της απέναντι στα αιτήματα και των δυο πλευρών.

Να λοιπόν που τα νέα πρόσωπα στο κυβερνητικό σχήμα φέρνουν την απαραίτητη φρεσκάδα, αν κι ο δρόμος ανατροπής της αντιμνημονιακής υστερίας των ΜΜΕ είναι μακρύς.

Όσο για τους ακτιβιστές που ήδη αρνήθηκαν την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης, το αναμενόμενα ανιδιοτελές των προθέσεων τους αποκαλύπτεται...