Κουβέλης: Καμία «αποστασία» από τον Τσίπρα, ναι από τη ΔΗΜΑΡ σε μια κυβέρνηση της Αριστεράς

19.11.13

Την «πόρτα» σε ενδεχόμενη κυβερνητική συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ «ανοίγει» σε συνέντευξή του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης. «Βεβαίως δεν απορρίπτω κυβέρνηση συνεργασίας της Αριστεράς» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συμμετοχής της ΔΗΜΑΡ σε κυβέρνηση Αριστεράς στο κανάλι Action24, ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι χρειάζονται κυβερνήσεις συνεργασίας, αρκεί η συνεργασία να είναι ουσιαστική και να έχει αποτέλεσμα στην ασκούμενη πολιτική.


«Η Ελλάδα έχει εγκαταλείψει τις μονοκομματικές κυβερνήσεις χρειάζονται στη χώρα μας κυβερνήσεις συνεργασίας, αλλά να είναι ουσιαστικά συνεργατικές κυβερνήσεις» επισήμανε.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υποστήριξε δε και το ΣΥΡΙΖΑ, απορρίπτοντας τη ρητορική περί «αποστασίας» που δέχεται από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, μετά το «προσκλητήριο» Τσίπρα σε κυβερνητικούς βουλευτές.

«Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα είναι πολιτική κίνηση και σε καμία περίπτωση αποστασία. Δεν υπάρχει αποστασία. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε πολιτική παρέμβαση ζητώντας από τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας να διαφοροποιήσουν τη στάση τους. Δεν ήταν ορθός βέβαια ο τρόπος, αλλά δεν είναι αποστασία σε καμία περίπτωση» σημείωσε.

Πηγή: ΣΚΑΙ

Σχόλιο Παραπολιτικής: Νομίζω ότι κακώς κάποιοι παρουσιάζουν τη σημερινή δήλωση Κουβέλη ως κάποια φοβερή εξέλιξη.

Λογικό κι αναμενόμενο είναι να είναι διαθέσιμη η Δημοκρατική Αριστερά να συγκυβερνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ κι αυτό ίσως είναι τελικά καλό και για τη χώρα. Όσο για τη στήριξη στον Τσίπρα στα περί «αποστασίας», νομίζω ότι είναι κι αυτή απόλυτα φυσιολογική. Δεν μπορεί κανείς λογικός άνθρωπος να ακολουθήσει την ακραία ρητορική των ΝΕΩΝ και του Βενιζέλου.