ΥΠΟΙΚ: Δεν καταργείται το το δικαίωμα εκχώρησης ανείσπρακτων ενοικίων στο Δημόσιο

3.12.13

Παραθέτω σημερινή ανακοίνωση του Υπ.Οικονομικών:

Από το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνεται ότι, τα δημοσιεύματα περί κατάργησης του δικαιώματος των ιδιοκτητών ακινήτων να εκχωρούν ανείσπρακτα ενοίκια στο Δημόσιο, προκειμένου να απαλλάσσονται από την υποχρέωση να δηλώσουν τα εισοδήματα αυτά στη φορολογική τους δήλωση, δεν ισχύουν.

Το Υπουργείο Οικονομικών πρόκειται να καταθέσει νομοσχέδιο με τη συμπλήρωση των διατάξεων του νέου Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας (ΚΦΕ) που θα εφαρμοστεί από 01/01/2014 (Ν. 4174/2013) και αποτελεί μία από τις σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις στη λειτουργία της φορολογικής Διοίκησης.

Είναι σαφές ότι η κατάργηση του παλαιού ΚΦΕ (Ν. 2238/1994) δεν συνεπάγεται κατάργηση της ρύθμισης. Αυτή θα ισχύσει και με το νέο Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Τα σχετικά δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν χθες εδώ. Πάλι καλά που στο υπουργείο φαίνεται ότι δεν σχεδίαζαν αυτό που γράφτηκε.

7 σχόλια:

 1. Ή το μαζέψανε μετά από αντιδράσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δυστυχώς ΔΕΝ ξέρουν τι τους γίνεται. Ανάλογα με τις αντιδράσεις διαμορφώνουν τις αποφάσεις τους. Και δεν είναι το μοναδικό παράδειγμα παράνοιας εκ μέρους του υπουργείου . Με τέτοιο Υπουργείο Οικονομικών (διαχρονικά) δεν υπάρχει σωτηρία . Το πρώτο υπουργείο που θέλει γκρέμισμα. Αλλά από όλο το υπουργείο έδιωξαν τις καθαρίστριες .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου : "Είναι σαφές ότι η κατάργηση του παλαιού ΚΦΕ (Ν. 2238/1994) δεν συνεπάγεται κατάργηση της ρύθμισης. Αυτή θα ισχύσει και με το νέο Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας."
  Ο νόμος 4172/2013 (ΦΕΚ Α' 167/23-07-2013) αφορά την φορολογία εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων και αντικαθιστά τον νόμο 2238/1994 , ο οποίος έχει τροποποιηθεί άπειρες φορές . Στον νόμο 4172/2013 δεν γίνεται καμία αναφορά για δυνατότητα των φορολογουμένων να εκχωρούν ανείσπρακτα ενοίκια . Η δυνατότητα εκχώρησης ανείσπρακτων ενοικίων ΘΑ ισχύσει με τον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας όταν αυτός ΘΑ τροποποιηθει σχετικά . Αλήθεια στο Υπουργείο Οικονομικών πληρώνονται για το "έργο" που παράγουν ?  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Είναι σαφές ότι η κατάργηση του νόμου , δεν συνεπάγεται την κατάργηση του νόμου . Αυτά , και άλλα πολλά , συμβαίνουν μόνο εδώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΑΝ απλώς Συνέδεαν τις ταμιακές ιντερνετικα με το ΥΠΟΙΚ θα είχαμε τουλάχιστον 5δις € ετησίως φρέσκο on line χρήμα ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ από ΦΠΑ & Φορ. Εισοδήματος. Kαι το κυριότερο ΔΙΚΑΙΑ κατανεμημένο ανάλογα με το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ εισόδημα και ΟΧΙ κεφαλικούς φόρους που ΜΟΝΟ τους ΦΟΡΟΚΛΕΠΤΕΣ διευκολύνουν . ΑΠΛΑ , ΔΕΝ το ΚΑΝΟΥΝ , ΓΙΑΤΙ άλλες ανομολόγητες βαθύτερες ψηφοθηρικές συντεχνιακές πολιτικές εξυπηρετούν με την φοροεπιδρομή κατά δικαίων και αδίκων .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. @@@@@@@@@@@@@
  Μετά τον ερωτευμένο Βενιζέλο έχουμε τώρα και τον Στουρνάρα ερωτευμένο με τον Σαμαρά .
  Τι έξυπνος , τι χιουμορίστας , τι αποφασιστικός ούτε η γυναίκα του δεν εκφράζετε ΄έτσι .
  Άντε βρε να μας ζήσουν τα ερωτευμένα και να μη κάνουν τσιριτσάτζουλες με το σύμφωνο συμβίωσης , να το ψηφίσουν .
  Ένα δεν ξέρω , πως θα το πάρει ο Βενιζέλος .
  Χαρέμι το έκανε Σα(χλα)μαράς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή