Είχαμε προειδοποιήσει για το σχέδιο ευτελισμού των εκλογών της Κεντροαριστεράς

26.10.17


Η διαδικασία εκλογής αρχηγού στην Κεντροαριστερά δεν είχε καταφέρει μέχρι σήμερα να απασχολήσει ιδιαίτερα την κοινωνία και ιδιαίτερα τη νέα γενιά, χάρη όμως στον Απόστολο τον Πόντα τα...καταφέραμε.

Χωρίς άλλα λόγια, να τι γράφαμε στις 15 Σεπτεμβρίου για το σχέδιο ευτελισμού της διαδικασίας:
Έχω την αίσθηση ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένα πλάνο ευτελισμού της διαδικασίας εκλογής αρχηγού στην Κεντροαριστερά, από αυτούς που, ενώ θέλουν να τους πιστωθεί ότι άνοιξαν τη διαδικασία, τώρα προσπαθούν να την κάνουν όσο το δυνατόν πιο...κλειστά ανοιχτή.
Η προσωπική μου αίσθηση είναι ότι η ηλεκτρονική ψηφοφορία θα παραμείνει όνειρο απατηλό για τον προοδευτικό χώρο. Νομίζω μάλιστα ότι το τέχνασμα της αυλής της Φώφης Γεννηματά είναι απλό: φέρνει διαρκώς ενστάσεις χωρίς να λέει ανοιχτά όχι, ώστε στο τέλος να πει ότι εμείς θέλαμε, αλλά πια δεν προλαβαίνει κιόλας να στηθεί όλο αυτό.
Δεύτερος άξονας του σχεδίου είναι φυσικά οι πολλές υποψηφιότητες, οι οποίες δεν θα επιτρέψουν μια αληθινά πολιτική συζήτηση. Εκεί λοιπόν που οι πραγματικές υποψηφιότητες θα ήταν 4-5, φτάσαμε στις 10. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός εκ των 10 υποψηφίων ο οποίος μέχρι πολύ πρόσφατα δήλωνε ότι δεν χρειάζεται καν εκλογή αρχηγού, μιας και υπάρχει ήδη η Φώφη Γεννηματά.
Το σχέδιο είναι πολύ απλό: κουράζουμε τον κόσμο με τα διαδικαστικά, πετάμε και 2-3 γραφικούς στη διαδικασία, ψηφίζουν πολύ λίγοι, επιβιώνουν οι δεινόσαυροι. Αυτό ξέρουν, αυτό κάνουν, ήδη από την εποχή των φοιτητικών αμφιθεάτρων.

Γι' αυτό και εμείς επιμένουμε να ζητάμε το απλό αλλά και συνάμα το δύσκολο: να γίνει κάτι ώστε να πάψουμε να ντρεπόμαστε που ψηφίζουμε Κεντροαριστερά.